Seçime 3 gün kala Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Binali Yıldırım "eğer desteklerinizle belediye başkanı olursam bu mübarek şehre, hiç endişeniz olmasın 15 milyonu bir göreceğim, hiçbirini birbirinden ayırt etmeyeceğim. Bölgesel milliyetçiliğe karşı duracağım." dedi.


Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, bölgesel milliyetçiliğe karşı duracağım  dedi.

Yıldırım, Hakkarili sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen "Hakkarililer gecesi"ne katıldı.
Burada konuşma yapan Yıldırım, 31 mart seçimlerinin yenilenmesine neden olan gerekçeleri anlattı. Binali Yıldırım, seçimlerin yenilenmesini istemediklerini ancak oyların yeniden sayılmasınınCHP'nin itirazı nedeniyle mümkün olmadığını söyledi. 
Binali Yıldırım, Ak Parti iktidarlarıyla etnik kimlik siyasetinin son bulduğuna değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİĞE KARŞI DURACAĞIM"

"Biz asla bölgecilik yapmadık, yapmayız, asla etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayız. Biz biriz, birlikte güzeliz. Ölçü bu. Kardeşlerim etnik kimlik doğuştan gelen bir özelliğimizdir. 72 milleti bağrında barındıran bu topraklarda binlerce yıldır kader birliği yapmış bir milletiz. Hiçbir zaman kimliğinizden utanmayın, gurur duyun. Kürtlüğünüzle gurur duyun. İnkar politikalarını ayaklar altına alan AK Parti iktidarıdır, lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bugün CHP'nin arkasında gidenler şunu ne çabuk unuttular? Bu CHP değil mi geçmiş dönemde Kürt kimliğine, diğer kimliklere en büyük zulmü yapan? Farklılıklarımız bizim ayrılıklarımız değildir, zenginliğimizdir. Bunun için bir olacağız, iri olacağız, inadına kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız."

"SEHİR İÇİ ULAŞIMI EZİYETTEN KEYFE DÖNDÜRECEĞİM"

İstanbul'un "Türkiye'nin özeti" olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"İstanbul'da her etnik kökenden vatandaşımız var. 2 milyondan fazla Kürt kökenli insanımız var. Biz etle kemik gibiyiz. Nasıl et kemikten ayrılmazsa Kürt de Türk'ten ayrılmaz. Hiçbir bölgemizi birbirinden ayrı göremeyiz. Farklılıklarımızla anlam ifade ediyoruz. Doğduğumuz şehir neresi olursa olsun doyduğumuz yer İstanbul'dur. Evimiz, işimiz, ortak geleceğimiz İstanbul'dur. O halde İstanbul aidiyeti bizim için önemlidir."

Binali  Yıldırım, İstanbul için yapılacak çok işleri olduğuna değinerek,  "İstanbul'un sorunlarını ve ne yapılması gerektiğini biliyoruz. geçmişten gelen birikimimizle İstanbul'u bir dünya markası yapmaya kararlıyız dedi.