Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe hakkında çıkan haberlerde bugün yanlışlıkla iş takvimini paylaştı. deniliyor. Paylaşımda konser ücretlerinin ve programının yer alması da gözden kaçmadı. Rakamlar da karşılaştırma yapılınca oldukça yüksek. Çoğu programda belediyeler var. Belediyeler de bir yandan borç içinde bir yandan lükse kaçan harcamalar yapıyor.

Yıldız Tilbe sadece konserlerden milyonlar kazanıyor. Yapılan paylaşım yanlışlıkla olmayabilir bilerek mi paylaştı sorusunu akla getirse de bunun sonucunda maliyecilerin kapısını çalacağını biliyor olmalı. Bu yüzden bilerek paylaştığına ihtimal vermiyoruz. Ya da bilerek paylaşıldı ve bir dostundan uyarı alıp paylaşımı hemen silmiş de olabilir. Okuyucular bu gibi haberlere ilk olarak bize ne ücretinden dese de mutlaka merak edip bu tür magazin haberlerine tıklıyorlar. O yüzden magazin haberlerini takip etmeden de olmuyor. Ama işe sadece magazin açısından değil bir de ekonomi ve yaşam haberleri kategorisinden de bakmak lazım. Onay alan bir konserin bedeli 200 bin TL çıktığı yere göre ücret değişiyor. Bir de 200 bin TL bir belediyeden onay bekleyen var. 100 bin TL'ye de konser var. Gece kulüpleri mekan ve yere göre fiyatı değişir ama neden kamu kuruluşlarına ait olan belediye etkinliklerinde bu kadar farklı ücretler olabiliyor? Pazarlık yapana indirim oluyor da pazarlık yapmayana kazık mı atılmış olunuyor? 200 bin TL'ye bir okulun öğrencilerinin bütün ihtiyaçlarını giderebilir bir belediye ama onun yerine ünlü bir şarkıcıyla konser vermeyi daha öncelikli buluyor. 

Hangi partiden olduğunu bilmemize gerek de yok kimi muhalefet kimi iktidar partisi olan belediyelerce düzenlenen etkinlikler yaz aylarında festival kapsamında daha çok oluyor. Yerel sanatçısına fiyat bile sormadan az çok birşeyler verirken yıldız sanatçılara bol sıfırlı rakamlar veriliyor. Yerelde, kültür sanata yapılan yatırım bir bağlama ve gitar kursundan ibaretken. Doğru düzgün sergi salonları yokken. Yetenekli çocukları ortaya çıkarmak ve onlara destek olmak adı altında kayda değer bir iş de yokken bu kadar para bir gecede bir kaç saatliğine sadece tek bir şarkıcıya verilebiliyor. 

Alanya Belediyesi Yıldız Tilbe sayesinde sen de sosyal medyaya düşmüş oluyorsun. Haber bekliyormuşsunuz. Size tavsiyem bu konsere vereceğiniz parayla fakir ama enstrüman çalmak isteyen her bir çocuğa ve gence birer kaliteli enstrüman hediye edin. Yok biz illa Yıldız Tilbe'yi çağıracağız. Başkanımız da sahneye çıkıp hava atacak diyorsanız o zaman size fiyatta pazarlık yapın derim. Ama inşallah birinci tercihi seçersiniz de tüm Türkiye'ye örnek olursunuz. 

Yıldız Tilbe için söylenecek çok laf yok. Kadın sanatçı olarak işini çok iyi yapıyor. Müthiş bir duygu kapasitesi var ve bunu başarıyla müziğe dönüştürüyor. Harika şarkılar yapıyor. Elbette kazanacak ama otel ve gece kulüplerinden aldığı paradan daha azını belediyelerden almasını dileriz. Çünkü oradaki bütçe halka diğer hizmetlerin yansıyamamasına neden olabiliyor. Ayrıca belediyeler ücretsiz olarak bu halk konserini düzenlediği için daha büyük kitleyle sanatçıyı bir araya getirmiş oluyor. Halkın asıl sevgisini görebileceğin yerlerde ayrı bir fiyat politikası izlemeniz gerekir önerisini de Yıldız Tilbe'ye yapmış olalım.

Harun Gencel - demokrasigazetesi.com