Yılmaz Morgül 'Çare Morgül' sloganı ile politikaya girecek

 

Pop isimli albümünde Orhan Gencebay klasiği 'Gönül' ve Sezen Aksu klasiği 'Hata'yı coverlayan ve Sezen Aksu ile Orhan Gencebay’ı bir yan yana getiren Yılmaz Morgül, CRI TÜRK’te Michael Kuyucu’nun konuğu oldu.

 

Politikadan müziğe kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Yılmaz Morgül, müzikten politikaya kadar farklı konular hakkındaki görüşlerini açıkladı. Yılmaz Morgül sahte Youtube tıklanmaları satın alanlara “paranıza yazık” derken, albüm yapan sosyal medya fenomenlerine de “sahte şöhretler” diyerek yüklendi. Morgül, yakında siyasete girmeyi de düşündüğünü söyledi ve özellikle bu isteğin takipçileri tarafından geldiğini ve takipçilerinin “çare Morgül” sloganı ile bunu desteklediklerini söyledi.

'Politikaya gireceğim'

Siyasete girmeyi düşündüğünü söyleyen Yılmaz Morgül, “Şimdi duvarlara yeniden Çare Morgül yazmaya başladılar. Bunu nedenlerini araştırıyorum, soruyorum. Diyorlar ki, doğru örnek istiyoruz artık. Adınızı skandallara sansasyonlara karıştırmadınız. Sadece sesiniz ve duruşunuzla kendinizi dile getirdiniz diyorlar. Siyasetten kendimizi yadsıyamıyoruz. Duvarlara Çare Morgül yazılmasının nedenlerinden biri olarak da bunu görüyorum. O arenada da belki yıllar sonra siyasetçi adayı olarak bu hakları savunabilmek adına politikaya girebilirim. Dünya Türkiye’ye baktığında, Türkiye’nin bir müzik adamı, bir ses sanatçısı bir Başbakanı veya Bakanı var dedirtmek istiyorum. Hakları korumak için, hakları elde emek için politikaya gireceğim” diyerek siyasete yeşil ışık yaktığını açıkladı.