“Gönül Adamı” Yılmaz Morgül

Yılmaz Morgül Amerika’da yaşayan 96 yaşındaki Ülker Durupınar’ın isteğini İstanbul’da yerine getirdi ve bir vefa örneği gösterdi. İhtiyaç sahibi engelli bir kişiye Amerika’dan bağışlanın tekerlekli sandalyesini teslim etti.

Engelsiz Yaşam Vakfı, Amerika Ohio Eyalet Temsilciliği tarafından geçtiğimiz yıl Türk Dernekleri iş birliğiyle Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde iki eyaletin üç ayrı şehrinde konserler vermişti. İlk konserini Ohio eyaletinin Columbus şehrinde veren Yılmaz Morgül, gala gecesi 96 yaşındaki Ülker Durupınar’ı sahnede beraber şarkı söylemişlerdi. Sanatçı daha sonra Ülker Durupınar ve eşi Tayfur Durupınar’ın yaşadıkları Sunrise Senior Living / Güneş Doğumu Emekli Yaşam Evi’ni özel izinle vakıfla yöneticileri ile birlikte ziyaret ederek yaşam evinin sakinleriyle yakından ilgilenip onlara şarkılar söylemişti.

Amerika’dan üzücü haber geldi…

O ziyaretten yaklaşık bir yıl sonra iki ay önce eşi Tayfur Durupınar’ı kaybeden gönül adamı rahmetli eşinin adına engelli bir bireye verilmesi için Engelsiz Yaşam Vakfı’na bir adet akülü tekerlekli sandalye bağışladı. Bu bağışı vakfa bildiren 96 yaşındaki Ülker Durupınar, sandalyenin Yılmaz Morgül tarafından teslim edilmesini istedi. Tekerlekli sandalye 27 yaşındaki yüzde yetmiş engelli olan Gürkan Zor ve ailesine Engelsiz Yaşam Vakfı’nın Levent’te bulunan merkezinde Yılmaz Morgül ile vakıf kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan ve vakıf üyelerinin katılımıyla teslim edildi. 96 yaşındaki Ülker Durupınar’ın ricasının kırmayan ve eşinin kaybına çok üzülen sanatçı “Geçen yıl Amerika’da tanıdığım Durupınar çifti beni çok etkilemişti. Birbirini seven iki insanın ayrılığı beni çok üzdü. Cumhuriyet kadını Ülker hanımefendinin ricası benim için bir emir gibi oldu. Onların sayesinde bir engelli bireyi mutlu ettik” dedi.