İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş'ın VERDİĞİ, 'KYK Yurtları Araştırılsın' Önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

 

 

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş'ın VERDİĞİ, 'KYK Yurtları Araştırılsın' Önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! sözcü.com yazarlarından Latif Sansür’ün aktardığına göre, İYİ Parti Aydın Milletvekili Karakaş'ın, yurtlardaki sorunların araştırılması için verdiği, muhalefet partilerinin de desteklediği önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi. 

 

Karakaş, Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarını asansörde denetimsizlik, kahvaltıda açlık, odalarda fare ve ulaşımda kuyruk olarak değerlendirdi. Bütün ülkedeki yurtlarda çözülmeyen sorunların çözülmesini istedi. 

 

Gençlerimiz Sizin Bu Liyakatsiz Kadrolarınızın Elinde Canından Oluyor

 

Karakaş önergesi hakkında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün ümidini bağladığı, ülkemizin geleceği gençlerimiz sizin bu liyakatsiz kadrolarınızın elinde ya canından oluyor ya da kurtlu yemeğe, kuru ekmeğe mahkûm ediliyorlar. Bunlar bizim gençlerimizdir; yazıktır, günahtır. KYK yurtlarında asansör bakımlarında ihmal yaşandığı yönündeki iddiaların araştırılması için İYİ Parti olarak verdiğimiz önergeye sizlerin hepinizden ‘kabul' yönünde oy vermenizi istiyorum. Hepimizin evladı var, hepimizin evlatları o yurtlarda olabilir” şeklinde açıklama da bulundu.

 

CHP’den Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Ömer Karakaş’ın verdiği, 'KYK yurtları araştırılsın' önergesini desteklediklerini söyledi.