Teknolojilerin gelişmesi ile beraber kolaylıklar da teknolojiyle beraber geliyor. Böylece havalimanlarına, stadyumlara, kamu binalarına ve işyerlerini yüksek güvenlikli bölgelere girerken yüz tanıma teknolojisi ile daha da kolaylaştırmış ve güvenilir bir biçimde giriş çıkışlar kontrol altına alınabiliyor.Son zamanlarda en çok tartışılan  konu arasında yüz tanıma sistemi yer alıyor. Güvenlik alanında kullanılan bu sistem mahremiyet tartışmalarının ise beraberinde getirmekte.

 

Dijital dünyanınn gelişmesi ile çıkan teknoloji ilk önce cep telefonlarında kullanılmaya başlandı. Cep telefonunuzun tuş kilidini yüz tanıma teknolojisi ile yüzünüzü gördüğü anda açabiliyor. Ancak Bu teknoloji kişisel mahremiyet konusundaki sıkıntılarıyla bütün dünyada kendinden söz ettiriyor. Çin’de otistikistan’daki bölgede her sokağa yerleştirdiği kameralar sayesinde bir çok kişiyi takip edebiliyor.

 

Havalimanlarında ise başta Amerika ve Çin olmak üzere bir çok ülkede yolcular pasaporta biniş kartlarını kamera sistemi ile üzerini gösterdikten sonra uçağı geçebiliyor. Bazı şirketler ise bu verileri kullanıp kişilerin duygu durumlarını tespit edip bu verileri kişinin cep telefonundaki veya internet sitesinde gezinirken o kişiye göre reklam haberi sunabiliyor. Sosyal mecralarda ise fotoğrafınızı çekip size gençleştirip yaşlılaştırabiliyor. sanal boşlukta oluşturduğunuz bu fotoğraflar ve bilgileriniz üçüncü şahıslara da geçebilmek de o yüzden dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.