Genç Fenerbahçeliler hatırlamaz, ama biz yaşların tramvasıdır. Arkayı fenerliyelim.
85/86 yılında hem kupa hem de ligde Samsunspor'a 4-0 yenilince dolmuşa binemez olmuştuk, yıllar sonra bu tatlı espri ile Fenerbahçe-Samsunspor maçını seyre daldık.
Fenerbahçe'nin AYKUTSX futbolu kesinlikle seyirciyi hoplatacak bir oyun değil, memur zihniyetli, adrenalinden mahrum "Uzun Vadeli" yatırımcı coşkusun da maçlar izleyeceğiz.
Türk antrenörlerinin iki ana sistemi var, büyük takım antrenörü isen az risk, ama kaliteli ayakla topa sahip al sonuç al, Anadolu takımlarını çalıştırıyorsan savunma örgüsünü sağlam yap hızlı atletik forvetlerle "Tarih" yaz.
Hüseyin Eroğlu'nun yerleştirdiği bu sistem, özellkle "Oliver Ntcham" yönetiminde, Fofana gibi teke tek adam geçme yeteneği hızlı hücumcularla sonuç sağlayacak gibi. "Çoşkulu Samsun Seyircisi" biz bu lige yakışıyoruz mesajı verdi.
Fenerbahçe İsmail hocanın sisteminde "UYUT ve GOLÜ bul" stratejisine sadık kalacak belli ki, bana Aykut hoca ile çok gol attığımız bir sezonu hatırlattı, Aykut hocayı eleştirirken arkadaşlar "Haksızlık etme 75 golümüz var" deyince gayri ihtiyari "uyumaktan golleri görmemişim" demişim.
Çift çıpa, nasıl girdi futbol dünyasına hatırlamıyorum, ama savunmadan hızlı çıkan takımlar için getirilen bu sistem futbolun katili, İSMAİL-MERT HAKAN ikilisi fenerin çıpası, pozisyon üretkenliği zayıf orta saha organisazyonu,
Hal böyle olunca "kurt" kemirmeye hazır, FRED İLE SZYMANSKİ yanyana oynarmı oynamaz mı?
Fred ilk maçı olmasına rağmen kalitesini gösterdi. Gözlerin pasını silen golü "şıklık" adına iptal edilmemeliydi, gerçekten bazı goller "estetik açıdan" değerlendilirilmeli, "parmak ucu, burun farkı"" çizgileri dikkate alınmamalı.
Futbolda ikili/üçlü uyumlar çok önemli Çeko/Cengiz(CC) ikilisi bu açıdan fark yaratacaklar. Özellikle "atak sonlandırma" performansı artarsa ÇEKO'nun etkisi artacak ve kontra karşısnda yaşanacak zaafiyetler ortadan kalkacak.
OOSTERVWOLDE ise bu sene adından çok bahsettirecek sinyalleri vermeye devem ediyor.
Ligin başı ne kadar hasarsız geçilirse sonu o kadar az stresli olur.