E ticarete başlayacak olan kişilerin en büyük sorunlarından birisi en iyi ürün dahi olsa reklamsız satış yapabileceklerini düşünüyor olmalarıdır.

Soruyorum size bir dükkan açtığınızda kira ödemiyor musunuz? 

 Burasıda sizin sanal dükkanınız ve gerekli harcamaları yapmalısınız. Düzgün ve doğru çalışır bir e ticaret siteniz mutlaka olmalıdır.Burada zükkan e ticaret paketlerinden faydalanabilirsiniz. 
Yaptığınız en büyük yatırımlardan biri de  reklam olmalıdır. 
Örnegin piyasada büyük bir çorap firmasısınız ve sizden alınan çoraplar internet ortamında çok yüksek rakamlara satılıyor ve sizde karar verdiniz internetten satış yapacaksınız kendi üretiminiz olan çorapları
, ama bir türlü toptan  satış yaptığınız firma kadar satışa ulaşamıyorsunuz. Bunun nedeni  o firmanın kendi sanal mağazasına yıllarca kira ödüyor olmasıdır. İkinci kez satabiliyor olması ise sizin ürettiğiniz çorapların kaliteli olmasıdır. 
Tüm dünyaya açılan bir platformda   eğer bir sanal dükkan oluşturmak istiyorsanız bunu dükkanınıza ödediğiniz bir kira gibi düşünüp olabildiğince reklam maliyetlerini arttırmalısınız . 

Genelde belirli bir yer edinmiş ürünlerin dışında bir ürününüz var ise ;  pazaryerleri başlangıç yapmak için iyi bir  kapı olmakla birlikte  sizin de mutlaka kendi ürününüze ürün kadar ayırmanız gereken bir reklam bütçesi olmak zorundadır. 

Dünyanın en kaliteli ürününü dahil satıyor olsanız bunun bireysel tüketiciye ulaştıramadıktan sonra kendinize saklamış oluyorsunuz. Esas temeli müşteriye ürünü sunmaktan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan geçer. Bu sebeple  dünyaca ünlü firmaların her sene tv internet gibi yayın yerlerinde her sene reklamlarını yenilemeleri !!!!
Hiçbir ürün yoktur ki tanıtımı doğru aktarılmadan kendi kendine satılsın. 
Ürünün reklamla bir kere satabilirsiniz fakat kalitesi ile senelerce satabilirsiniz.
Bu sebeple doğru ürün doğru reklam ve istikrar sanal dünyada yer edinmeniz için en önemli faktörler arasında yer almaktadır. 

E ticaret ve strateji uzmanı 
Burçin Deniz ÖZKAN