Türk sinemasına yeni yüzler kazandırmak üzere organize edilen "1. Sinema Güzeli Yarışması"nın gala gecesi ve ödül töreni yapıldı.

Türk sinemasına yeni yüzler kazandırmak üzere organize edilen "1. Sinema Güzeli Yarışması"nın gala gecesi ve ödül töreni yapıldı.

Wow İstanbul Hotel'de gerçekleştirilen törende konuşan Film-San Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeşilçam'ın usta sanatçılarından Engin Çağlar, Türk sinemasının içinde 49. yılını geçirdiğini belirterek, "Gelecek sene 50 olacak inşallah eğer ömür verirse. Benim dostlarım arkadaşlarım Film-San Vakfında benimle birlikte benimle çalışan yönetim kurulu üyelerini tanıyorsunuz. Hepsi sinemanın içinden." dedi.

"Yaşayan Değerlere Saygı" bölümünde Muhterem Nur, Erdoğan Sevgin ve Nuri Alço'yla birlikte "Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü"ne layık görülen Halit Kıvanç da yaşının 92 olduğuna dikkati çekerek, "Siz 26 dememi bekliyorsunuz ama gerçekten bu gece burada 26 yaş duygusu, heyecanı içindeyim." ifadelerini kullandı.

Kıvanç, futbol oynayamadığını ancak kariyerinde maç yorumculuğu yaptığını dile getirerek, "İtiraf edeceğim. Tüm yakışıklılığıma rağmen Türk sineması beni kaçırdı. Filmlerde göründüm ama futbol anlatmak için göründüm. Hiçbirini kıskanmadım. Bütün yakışıklı, dönemin yıldızlarıyla arkadaş oldum." diye konuştu.

Hiçbir filmde jön rolü oynamadığını kaydeden başarılı sunucu Kıvanç, halen filmlerde konuştuğunu, zevk için ve sinemaya duyduğu sevgi ve saygı için koşa koşa sinemaya gittiğini vurguladı.

Sinema oyuncusu Salih Güney, Gönül Yazar, Tamer Karadağlı ve Wilma Elles'in jüri üyeleri arasında yer aldığı yarışmada, erkeklerde finale kalan adaylardan Orhan Öztürk birinci, Erkan Çelik ikinci, Recep Usta üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Dilara Gülsün Meydancı birinci, Suğdem Gözalır ikinci, Esra Erdoğan ise üçüncülüğe layık görüldü.

FİLMSAN Vakfı'nın katkılarıyla, Atilla Kaplakarslan'ın başkanlığında gerçekleşen yarışma, Vizyon Production, Bonne Vie (Yeni Hayat) dergisi, Bonart Ajans ve Antalya Holiday Medya iş birliğiyle yapıldı.(haberler.com)