2004 yılından bu yana İspanyol ekibi Barcelona formasını terleten Lionel Messi gerçekleştirdiği basın toplantısıyla takımına resmen veda etti. Basın toplantısında 34 yaşındaki Arjantinli efsanenin veda konuşmasına Barcelona takım kadrosunun tamamı, teknik direktör Ronald Koeman, Lionel Messi'nin eşi ve çocukları ile eski takım arkadaşları Carles Puyol ve Xavi de yer aldı.

Basın toplantısına gözyaşlarıyla çıkan ve daha konuşmasına başlamadan ağlamaya başlayan Lionel Messi'ye salonda bulunan herkes alkışlarıyla destek vermeye çalıştı. Barcelona formasıyla 778 maça çıkan ve 21 yılda 672 golle kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu olan Messi, Katalan ekibinden ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini söyledi. Konuşmasını güçlükle yapan Messi’nin sözleri zaman zaman alkışlarla kesilerek destek verildi.

 

Messi'nin kariyerine hangi takımda devam edileceği büyük merak uyandırırken kendisinden de açıklama geldi. Fransız ekiplerinden olan Paris Saint Germain kulübü iddaalarını doğruladı. Messinin satır başlarından ; '“Paris Saint Germain transferi ihtimallerden biri. Şu anda kimseyle bir anlaşmam yok. Ayrılığım açıklandığında çok telefon aldım. İlgilenen birkaç kulüp var. Anlaştığım kimse yok, görüşmeler sürüyor. Geçen yıl ayrılmak istemiştim ama bu yıl istemedim. Her zaman her konuda tamamen dürüst davrandım ve sevdiğim kulüpten ayrılmak zorundayım. Kariyerimin en zor anı bu. Zor anlar yaşadım, yenilgiler yaşadım… Ama ertesi gün antrenmana dönüyorsun ve intikamını almak için başka bir şansın daha oluyor. Şu an bu olmayacak. Bu son. Şimdi başka bir bölüm başlıyor.” 

 

Önümüzdeki günlerde Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin Fransız köklü kulubü Paris Saint Germain ile görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.