Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan bugün yayınlanan yazısında Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda yeni kurulacak ordu ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 

 

Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan bugün yayınlanan yazısında Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda yeni kurulacak ordu ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 

 

Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan, köşesinde eski askeri hakim ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı Ahmet Zeki Üçok'un hazırladığı Güney Ordu Projesi'ni anlattı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 28 Mayıs günü gerçekleştirecek. Seçim için son günlere girilirken, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı Ahmet Zehi Üçok'un hazırladığı Güney Ordu Projesi'ne ilişkin ayrıntıları köşesine taşıdı.

 

Pehlivan'ın aktardıkları şöyle:

 

Ahmet Zeki Üçok cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na özetle şöyle dedi: Türkiye’nin en uzun kara sınırına sahip Suriye ve Irak sınırının güvenliğini sağlamalıyız. Terörle mücadelede harekât etkinliğini artırmak için tıpkı Ege Ordu Komutanlığı gibi sadece bu bölgeye ve bu amaçlara hizmet amacıyla özel niteliklere sahip profesyonel, etkili, operasyonel bir kuvvet oluşturmalıyız.

 

Akşener’e ve Kılıçdaroğlu’na sunulan bilgi notunda sınırımızdaki mevcut durum 6 maddede özetlenmişti. Sonra “Kapsam” başlığı altında yazılanları okumaya başladım.

 

Şunları görüyordum:

 

Coğrafi alan: Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkâri illeri.

 

Askeri Alan:

 

-Silah, mühimmat ve personel olarak standart ordu düzeyinde.

 

-Terörle mücadele ve sınır ötesi harekâtlar yapabilecek özel eğitimli ve teçhizatlı tugay düzeyinde askeri birlikler.

 

-Kaçak ve düzensiz göçmenlerin sınır ihlallerini önlemek için özel eğitimli ve teçhizatlı tugay düzeyinde askeri birlikler.

 

-Terörle mücadelenin uluslararası hukuka ve çatışma hukukuna uygun olarak yürütülmesini sağlamak için özel eğitimli hukuk birimleri.

 

-Kaçak ve düzensiz göçmenler ile mülteciler hakkındaki devlet politikalarının ulusal ve uluslararası hukuka uygun yürütülmesini sağlamak için özel eğitimli hukuk birimleri.

 

Özetle…

 

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olursa Güney Ordu Komutanlığı kurmayı istiyor. Böylece terör örgütleriyle mücadele ve sığınmacılar meselesi için oldukça konuşulacak bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Tüm bunları yaparken de İHA ve SİHA’lardan da destek alınmasını düşünüyor.

 

Yani…

 

Yanisi şu: Terörle mücadele konusunda “montaj” ile vurulanlar, terörü özel bir orduyla vurmayı düşlüyor.