Çalışmanızı Fungible Token'a dönüştürmeye çalışan bir sanatçı veya tasarımcı mısınız? Bu Haberi Okuyun!

 

NFT Nedir?

 

NFT, yani non-fungible token değişebilen varlıklar olan dolar, hisse senedi, bitcoin veya altın külçelerinin aksine ‘değiştirilemez’ NFT varlıklar her biri benzersiz ve biricik kalemleri ifade ediyor. Elinizdeki bitcoin ile başkasının elindeki bitcoin aynı değer anlamına geliyor. Değiştirilemez Tokenlar (NFT), gerçek dünyadaki koleksiyon parçalarının dijital yansımalarıdır. Değiştirilemez Tokenlar, sahip oldukları özellikler sebebiyle genellikle telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanılıyor. Örneğin bir sanatçı, kendi sanat eserini değiştirilemez token olarak oluşturduğunda ürünün her satışında sanatçı kendisine gelir oluşturmuş oluyor.


Öğenizi seçin
Yapmanız gereken ilk şey, resmi seçmektir. Değiştirilemez belirteçler herhangi bir dijital dosyayı temsil edebilir. Dijital bir tablonun, bir metnin, bir müzik parçasının, bir videonun NFT'sini yapabilirsiniz. Kelimenin tam anlamıyla, multimedya dosyası olarak çoğaltılabilen her şey. Ne de olsa NFT oyunu, dijital sanat eserlerini sonsuz üreme çağında “benzersiz” parçalara dönüştürmekle ilgilidir.

 

Elinizin altında biraz Ether bulundurun
Dijital varlığınızı seçtikten sonra, biraz Ether almanız faydalı olacaktır.
NFT'leri bir dizi farklı blok zincirinde yapabilirsiniz, ancak Etherium kullanmak çok daha basit olacaktır. Bu en popüler olanı ve en önde gelen NFT pazaryerleri onu destekliyor. 
Bir NFT'yi basmak reel paraya mal olabilir. Bu nedenle, üzerinde bir miktar Ether (Ethereum tabanlı kripto para birimi) bulunan bir Ethereum cüzdanına ihtiyacınız olacak. Kullanımı en kolay olanlardan biri “MetaMask” olarak adlandırılır. İPhone veya Android akıllı telefonunuza ücretsiz bir uygulama olarak indirebilirsiniz. NFT'yi oluşturmak için talep edilen fiyat oldukça değişkendir. En az 100$ değerinde Ether'e sahip olun, ancak madeni para basma işleminin günlük operasyonel fiyata bağlı olarak size daha da pahalıya mal olabileceğini unutmayın.

NFT'nizi OpenSea'de basarsanız, platformun oluşturacağı jeton türü nedeniyle işlem ücretsizdir, ancak yine de bir hesap oluşturmak için bir cüzdan bağlamanız gerekir.

 

Bir pazar yeri seçin
Artık her şeye sahip olduğunuza göre, fiziksel olarak oluşturacağınız bir pazar yeri seçmeniz ve ardından NFT'nizi listelemeniz gerekiyor. 

En popüler olanları Mintable, Rarible veya OpenSea'dir. Bu kılavuzun hatırına, sonuncusunu seçeceğiz çünkü katılmak ücretsiz ve listeleyebileceğiniz içerikte herhangi bir denetleme yok. Bu, platformda satış yapmak için bir sanatçı olarak onaylanmanız gerekmediği anlamına gelir. Ancak bu aynı zamanda pazarın kimsenin satın almayacağı dijital çeşitli eşyalarla dolu olduğu anlamına da geliyor.

OpenSea'de kullanıcı simgesine ve ardından “Profilim”e tıklayın. Bu sayfada, devam etmek için ETH cüzdanınızı nasıl bağlayacağınızı seçebilirsiniz. MetaMask kullanıyorsanız, “Farklı bir Cüzdan Kullan” seçeneğini seçip ardından WalletConnect'e tıklayarak platforma bağlayabilirsiniz. Prosedür nispeten basittir. Platformun istemlerini takip edin, ardından MetaMask uygulamanızdan Wallet Connect işlemini onaylayın.

 

NFT oluştur
Eğer OpenSea için ETH Cüzdan bağlandıktan sonra, devam ve ilk EDK oluşturabilirsiniz. Üst menüden Oluştur'a tıklayın ve bir koleksiyon oluşturun. Gerekli tüm bilgileri doldurun, ardından kaydedin. Artık yeni bir NFT'nin gerçek basım sürecini başlatmaya hazırsınız. Yeni Öğe'ye tıklayın, resminizi yükleyin ve onunla ilgili istediğiniz tüm ayrıntıları verin. Tetiği çekmeye hazır olduğunuzda, oluştur'a tıklayın.

Tebrikler, başarıyla bir jeton oluşturdunuz! Yine de OpenSea'de satmak için koleksiyonunuzda yeni basılan öğeyi açmanız ve sat düğmesine tıklamanız gerekir. Satış sayfasında, sabit bir fiyatla veya açık artırma ile satmak istiyorsanız ödeme olarak kabul edeceğiniz Ethereum tokenlerini ve ilk ve sonraki satışlardan almak istediğiniz telif ücretlerini seçebileceksiniz.