ABD'li Senatör Bernie Sanders yaptığı açıklamada “İsrail hükümeti bizden her yıl 3.8 milyar doların üzerinde yardım alıyor. Eğer bu yardımların devam etmesini istiyorlarsa Gazze halkı ile ilgili tutumlarında ciddi bir değişikliğe gitmesi lazım. Hatta bizden alınan bu 3.8 milyar dolarlık paranın bir kısmını Gazze halkına insani yardım kapsamında dağıtılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ABD'de önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde, aday adayı olan Senatör Sanders birtakım açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze ile ilişkilerinin düzeltene kadar ABD’den gelen yardımın durdurulması gerektiğini söyledi.

Liberal eğilimleri ile bilinen ve bir Yahudi kuruluşu olan J Streetin düzenlediği konferansta Yahudi senatör birtakım açıklamalarda bulundu. İsrail'in bölgede uyguladığı politikalardan bahsetti. Özellikle Gazze hususunda İsrail'in uyguladığı insan haklarını ihlal eden tutumlara vurgu yapan Senatör, İsrail'in politikalarını değiştirmediği sürece ABD’den yapılan yardımın kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamalarına devam eden Senatör, “İsrail hükümetinin uyguladığı baskıcı ve otoriter tutumu kabul etmiyoruz. Bizden her yıl aldıkları 3.8 milyar doların üzerindeki adamın devam etmesini istiyorlarsa Gazze ile ilgili tutumlarda değiştirip hatta bu paranın bir kısmını Gazze halkına dağıtılmalıdır” diye konuştu.

Bir diğer eleştirisi ise İsrail başbakanı Netanyahu ile ilgiliydi. Netanyahu'nun tutumunu da eleştiren Senatör, “Netanyahu hükümetinin ırkçı olduğunu söylemekten çekinmiyorum. Bu Yahudi karşıtı olduğum anlamına gelmez çünkü bu gerçeğin ta kendisidir” sözlerini kullandı.