ABD tüm uçuşları durdurdu. ABD Federal Havacılık İdaresi, sistemdeki teknik bir arıza nedeniyle ABD genelindeki tüm uçuşların ikinci bir emre kadar durdurulduğunu açıkladı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, açıklama yaptı.

 

Habertürk'ün haberine göre; ABD Federal Havacılık İdaresi'nde (FAA) sabah saatlerinde bilgisayar sistemlerinin devre dışı kalması sonucu ülkenin çeşitli bölgelerinde yüzlerce uçuşun aksadığı bildirilmişti. FlightAware izleme sitesine göre; ABD'de sabah saatlerinde yaklaşık 760 uçuşta gecikme yaşandı. ABD Federal Havacılık İdaresi ise Twitter'dan konuya dair yaptığı paylaşımda, hava görevleri sistemine ilişkin hatanın giderilmeye çalışıldığını açıklamıştı. Son açıklamada ise bir sonraki karara kadar ABD'deki tüm iç hat uçuşlarının süresiz olarak durdurulduğu duyuruldu. FAA sonrasında güncelleme yaparak NOTAMS´ın bazı bölümlerinin devreye alındığını, Newark ile Atlanta havalimanlarından kalkışların başladığını duyurdu.

 

Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi

 

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Başkan, Ulaştırma Bakanı tarafından bu sabah FAA sistem kesintisi hakkında bilgilendirildi. Bu noktada bir siber saldırı olduğuna dair bir kanıt yok" açıklamasını yaptı.