Olay başkent Berlin’de kendisini kadın polis olarak tanıtan Türk asıllı Ömer K. Yakayı ele verdi. Aylarca Berlin sokaklarında gezen polislik yapan Ömer K. Kılık değiştirerek kadın polis kıyafetiyle sokaklarda gezindi.

 

4000€ ya polis kıyafeti satın alarak sokaklarda gezen teftiş yapan Ömer K. Yaz ortasında kışlık kıyafetle gezerken gerçek polislerin dikkatini üzerine çekti ve gerçek Alman polisler Ömer K. Dan kimlik ibraz etmesini istedi. Ömer k. İse kimlik gösteremediği için üzeri arandı. Arama sonucunda Ömer k. Üzerinden az miktarda uyuşturucu çıktı.

 

Kendini Lara olarak tanıtan Ömer K. Daha öncede bu suçtan hüküm giymiş ve hapis yatmış. Mart ayında serbest kalan Ömer K. Suç dosyasında adam yaralama cinsel saldırı gibi suçlardan ceza almış. Polislik yaptığı bir gün otobüste arka tarafta bir bayanın arkadasında mastürbasyon yaparken yakalamış Ve otobüsten atmış otobüsteki Alman vatandaşlar ise durumdan memnun olarak kendisini tebrik etmiş. Ömer k. Alman kanunlarını Ve cezalarını ezberlediğini söyleyerek bu işini sevgiyle yaptığını söylemiş.