Venezuella’da kendini devlet başkanı ilan eden ulusal meclis başkanı Guaido muhalif isimler olan Lopez ve borgesin dahil edileceği ve yeni kabilesinin Venezuela hükümeti’ni ülkeyi seçimlere götürecek hükümet görevini üstleneceğini savunarak bir kez daha Amerika’nın Venezuella üzerindeki siyasi oyununu göstermiş oldu.

 

Juan guaido Amerika Birleşik Devletleri ile gizliden Madura’yu Ve hükümeti’ni iktidardan indirmek amacıyla yürüttüğü kampanyalar neticesinde gölge kabilesi kuruldu. Amerika Birleşik Devletleri yanlısı olan Juan Guaido Maduronun geçen yıl yaptıkları seçimlerin hilali ve şikeli olduğunu iddia etti.Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı olan üstdüzey güvenlik yetkilisi ise Venezuella içerisinde devam eden siyasi kriz için en iyisinin bölgesel bir çözüm olacağını belirtti.

 

Geçen yıldan bu zamana kadar ağır bir ekonomik krizin içerisinde ve siyasi çalkantıların içerisinde olan Venezuela hükümeti muhaliflerin kontrolündeki ulusal meclis başkanı olan ve Amerika Birleşik Devletleri yanlısı Juan Guaido kendisini geçici devlet başkanı ilan ederek başta işbirlikçisi olan Amerika Birleşik Devletleri ve bir çok Latin Amerika batı ülkesinin desteğini almıştı Latin Amerikan hükümetleri ise Amerika Birleşik Devletleri’ne yakınlığıyla biliniyor. Ülkede muhalifler sokağa çıkmış protestolar şiddetli eylemlere dönüşmüş bununla beraber Venezüella’yı terk edenlerin sayısı 4 milyona ulaştığı bildiriliyor.