Anıtkabir'de, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video sonrası hakkında dava açılan Safiye İnci'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik Anıtkabir'de çektiği hakaret içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylaşan Safiye İnci'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul'da yaşayan ve kapalı bir genç kız olduğu bilinen Safiye İnci'nin Atatürk'e hakaret içeren videosunun ardından halk, sosyal medyadan İnci'nin tutuklanmasına yönelik paylaşımlarda bulunmaya başladı. Tepkiler karşısında, Ankara Başsavcılığı olayla ilgili Safiye İnci hakkında soruşturma başlattı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Olayın ardından Safiye İnci, 'Atatürk'e hakaret'ten tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

CEZASI BELLİ OLDU

Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci ile ilgili karar verildi. İnci, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SAFİYE İNCİ NE DEMİŞTİ?

Safiye İnci, "Çok utanıyorum. Keşke gelmeseydim diyorum. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk'ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye'yi de Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya, Atatürk Tayyip'in b... bile olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

SAFİYE İNCİ KİMDİR?

Anıtkabir önünde çektiği ve Atatürk'e hakaret içeren sözlerin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşmasıyla halkın büyük kesiminin tepkisini çeken Safiye İnci, tepkiler karşısında yine sosyal medyadan özür diledi. Hakkında kapsamlı bilgi olmayan Safiye İnci'nin İstanbul'da yaşadığı biliniyor. Videoyu sosyal medya da paylaşıp büyük tepkinin odağı olan İnci, olayın ardından tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.