Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla hızlanan seçim çalışmaları siyaset dünyasının ve yurttaşın da gündeminde!

 

Seçimlerin yaklaşmasıyla ana muhalefet partisi CHP'nin Büyükşehir belediye başkanlıklarını koruyup koruyamayacağı ise merak konusu. Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkan Özgür Özel'in de açıkladığı üzere seçim stratejisini araştırma anketlerine göre belirleyecek.  

Yerel Seçimlerde İstanbul’daki İlçelerde Aday Olacak Bazı İsimler De Yavaş Yavaş Gün Yüzüne Çıkmaya Başladı

Değişim sloganıyla kurultayı kazanan Ekrem İmamoğlu ve ekibinin kadın ve liyâkatli isimleri bu yerel seçimlerin plana çıkarması bekleniyor. Parti içinde Belediye başkanlıklarına artık Avukatların, Mali Müşavirlerin ve Doktorların getirilmesi rahatsızlık uyandırmaya başlarken. Şehir yönetimi konusunda daha yetkin ve bilgili isimlerin tercih edilmesi bekleniyor.

Bu isimlerden örgütün içinden yetişmiş olan ön seçimle milletvekili seçilmiş olan aynı zamanda Kentsel dönüşüm uzmanı ve ödülü bir mimar olan Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci’nin adının örgütte geçmesi heyecan uyandırdı. 

Avcılar da adı geçen Engelliler İçin Turuncu Bayrak önerisinin de sahibi olan ve Ekolojik Kadın Köyü Projesi fikir sahibi  Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci örgütün bağrından çıkan bir isim olarak öne çıkıyor. Kentsel dönüşüm ve tasarım konusundaki başarılı çalışmalarıyla öne çıkan Yedekci ayrıca harika bir anne.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın örgütü ve gençlik örgütü tarafından da desteklenen Harvard Üniversitesi’nde ders veren Gülay Yedekci’nin örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğinden herkes emin. Cumhuriyet Halk Partisi bu şekilde devam ederse İstanbul’da seçim alabileceğini kesin gözüyle bakılıyor.