Mazbatasını alan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun ilk kutlaması Avrupa Parlementosu basın sözcüsü Kati Piri’den geldi. Kati Piri Sosyal medya hesabı Tweeter üzerinden Ekrem imamoğlunu Hastagliyerek SAYIN BAŞKAN sözlerini kullandı.
Kati piri bilindiği üzere terör destekçisi ve Türkiye’ye hazırladığı skandal söylerimleriyle ve raporları ile tanınıyor. Kendisinin böyle Türkiye düşmanı olarak bilirnirken İstanbul Büyük şehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlunu tebrik etmesi manidar.
Ak Parti Ve Mhp süreci yakından takip ederek daha önce yaşanan oy krizinin devam eden sürecinde İstanbul geneli ve ilçelerinde olan seçimin usulsüzlüklerinden dolayı Yüksek Seçim Kuruluna itirazları olmuş ve seçimlerin iptalini istemişti. Süreç devam ederken usulsüzlüklerle dolu olan seçimden üç valiz dolusu bilgi ve belgelerle Yüksek seçim Kuruluna Başvuran Ak parti olağanüstü itiraz hakkını kullanmış oldu.
İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise mazbatasını alsa dahi bu hukuki süreç devam edecek ve son kararı ise yine Yüksek Seçim Kurulu verecek.