BBP İstanbul İl Başkanı Mustafa Mican, referandumdan 'evet' çıkması durumunda BBP lideri Mustafa Destici'nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi. Mican, teklif edilen anayasada bazı çekinceleri olduğunu, sistemin yanlış birinin eline geçmesinden endişe duyduklarını belirtti.

KRT'de Çağlar Cilara'nın konuğu olan Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Mican, referandumdan 'evet' çıkması durumunda BBP lideri Mustafa Destici'nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

"DESTİCİ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK"

18 maddelik Cumhurbaşkanlığı sisteminde 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olunabiliyor. BBP'li Mustafa Mican, referandum geçerse, partilerinin Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi. Mican, teklif edilen anayasada bazı çekinceleri olduğunu, sistemin yanlış birinin eline geçmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, yeni sisteme ilişkin tartışmalara değinerek, bu süreçte kendileri için, "Devletin üniter yapısının muhafazası, Türk kimliği ve Türkçe, kuvvetler ayrılığı prensibi, temel haklar ve inanç hürriyeti, darbe hukukunun ve vesayetin ortadan kaldırılması" kriterlerinin azami derecede önem taşıdığını belirterek, referandumda 'evet' diyeceklerini açıklamıştı.

Destici, birtakım yasal düzenlemelerle parlamentonun çok daha güçlü ve fonksiyonel hale getirilmesinin mümkün olduğuna dikkati çekmişti.(mynet)