Bedri Serter: Evlerinizdeki eşyaların rayiç bedellerini bildirin!

 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’la deprem bölgesinde incelemeler yaptı.

 

Medyaege’nin haberine göre, Depremde yıkıldığı için çadırda hizmet veren Malatya Vergi Dairesini de ziyaret eden Serter, çalışmaların deprem sonrası nasıl devam ettiğine dair bilgiler aldı.

 

Serter’den Depremzedelere Çağrı!

 

“Hükümetin çıkardığı bir beyan belgesi söz konusu. Bu belge ile evi depremden zarar gören halkın evlerinde kullanılan buzdolabı, bilgisayar, mobilya gibi taşınır eşyaların matbu olarak verilen listeye yazılması gerekiyor. Vergi dairelerinin bu bedelleri ve gerekli bilgileri de içeren beyanlarını kabul etmeye başladıkları görülmektedir, bunun da halka sundukları geçici heves niteliği taşıyan bir uygulama olmamasını umut etmekteyim” ifadelerini kullandı.

 

Rayiç bedeller için devletin gözeteceği kuralların ne olacağının belirsiz olduğuna dikkat çeken Serter, açıklamalarına şunları ekledi:

 

“Bu noktada da hükümet, bir siyaset ve halkı kandırma politikası gütmektedir. İnsanların bu beyannameye yazdıkları taşınır eşyalarına ilişkin rayiç bedellerin kabul edilip edilmeyeceği noktasında ciddi soru işaretleri taşımaktayım. Umut ediyorum ki, depremzede vatandaşlarımızın tüm beyanları kabul olur ve depremzedelerin kayıpları bir nebze olsun telafi edilir. Depremden evleri etkilenen, evlerini kaybeden halkımızı da bu beyanları vermeye davet ediyorum.”