Borsa rekorla açıldı

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 299 puan artışla 100.916 puana çıkarak yeni tarihi zirveden güne başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,30 oranında değer kazandı.

 
BIST 100 endeksi, dün 100.000 seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviye ve kapanış rekorlarını 100.618 puana taşımıştı.
 
Bugün ve yarın hareketlenecek veri trafiğinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, BIST 100 endeksinin 102.200 seviyesinin direnç 99.000 seviyesinin destek konumuna geldiğini söyledi.
 
Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından gelen haber akışının dün piyasalarda dalgalanma yaratmasının ardından dolar/TL ve euro/TL sakinleşirken, piyasalar bugün de dış piyasalardaki haber akışı ile risk iştahının seyrini izleyecek.
 
Dolar/TL dün gün içinde gördüğü 3.5383 seviyesinden düşüşe geçerek bugün 3.5050 seviyesinde dengelendi.
 
Reel Kapital'den yapılan değerlendirmede, "Küresel endeksler ve vadeli piyasalardaki eğilim ile dolar/TL'nin 3.50’lere gerilemesinin endeksin açılışını ve ilk seanstaki seyri de pozitif etkileyeceğini düşünüyoruz" denildi.
 
Tera Menkul'ün notunda da, endeksin yukarı yönlü kanalda işlem görmeye devam ettiği belirtileek, "Bugün Asya piyasaları pozitif tarafta işlem görüyor. Türk hisse senetleri için de hafif pozitif açılış bekliyoruz" denildi.
 
Ahlatçı Yatırım'ın bu sabahki notunda Draghi sonrası meydana gelen hareketliliğin bir nebze yön değiştirmesi ile geri çekilen kurda 3.50 seviyesinde fiyatlamaların sürdüğü belirtilerek, "ABD'de açıklanan Askıdaki Konut Satışları verisindeki negatif görünümünün doları zayıflatarak kurdaki geri çekilmelere destek olduğu görülmekte. Kurun teknik görünümünde kritik 3.50 desteği olası yön değişimi açısından önemle takip edilebilir. Ancak tekrardan alıcıların yoğunlaşması durumunda 3.52 aşılması gereken ilk direnç seviyesi olarak ön plana çıkıyor" denildi.