Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, dün tamamlanan iddianameyle gündeme gelen 'ABD Başkonsolosluğu tarafından Adil Öksüz'ün telefonla aranması' konusunda açıklamalar yaptı; "Adil Öksüz bence Türkiye'de birileri tarafından saklanıyor" dedi. Bozdağ, Halkbank yöneticinin ABD'de tutuklanması ile ilgili ise 'siyasi operasyon' yorumu yaptı. Bozdağ, Gülen'in Kanada'ya kaçacağı iddialarına yönelik ise, Gülen'in Toronto'da çiftlik aldığını ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ A Haber'de katıldığı programda konuştu. FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından telefonla aranmasıyla ilgili ABD'den gelen açıklamaya yanıt verdi.

Bozdağ, "ABD samimi bir işbirliği içinde olmak istiyorsa yüzlerce FETÖ mensubu ABD'de. Onların oturma iznini ve vizesini neden iptal etmedi? Aranan başka kimse de yok. Eğer samimilerse 

inandırıcılığı için ABD'de bulunan FETÖ'cülerin vizelerinin iptal edilmesi ve teröristbaşının geçici tutuklanma talebinin yerine getirilmesi lazım. Her kaçan ABD'ye gidiyor. Bakıyorsunuz, Halkbank genel müdür yardımcısını ABD'de hemen tutukluyorsun. Peki bu darbe girşiminin arkasındaki ismi neden tutuklamıyorsun?" dedi.Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ TARAFINDAN ARANMASI

ABD samimi bir işbirliği içinde olmak istiyorsa yüzlerce FETÖ mensubu ABD'de. Onların oturma iznini ve vizesini neden iptal etmedi. Teröristbaşı ABD'den terör faaliyetlerine devam ediyor. ABD'den bu konuda hassasiyet ve samimi işbirliği beklerken orada her türlü faaliyetlerine devam ediyorlar. Eğer samimilerse inandırıcılığı için ABD'de bulunan FETÖ'cülerin vizelerinin iptal edilmesi ve teröristbaşının geçici tutuklanma talebinin yerine getirilmesi lazım. Her kaçan ABD'ye gidiyor. Bakıyorsunuz Halkbank genel müdür yardımcısını ABD'de hemen tutukluyorsun. Peki bu darbe girşiminin arkasındaki ismi neden tutuklamıyorsun?

ADİL ÖKSÜZ BAŞKA KİMLER TARAFINDAN ARANDI? ÖRGÜT İNFAZ ETMİŞ OLABİLİR Mİ?

Bunların hepsi iddianame dosyasında mevcut. İddianame mahkemeye sunulduğunda detaylar ortaya çıkacaktır. Adil Öksüz'ün kim olduğu öğrenilince seferber olundu. Adil Öksüz'ün Türkiye'nin her karış toprağında büyük bir arama tarama faaliyeti yapıldı. Hala da devam ediyor. Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçırma teşebbüsü bana göre başarılı olamadı. FETÖ, Öksüz infaz etmiş olabilir mi? Bilmiyoruz. Bence hala Türkiye'de saklanıyor. Adil Öksüz bu darbe girişimine ilişkin karanlık pek çok konuyu aydınlatacak kişilerden bir tanesi.

FETÖ'NÜN KANADA'YA KAÇMA İHTİMALİ

En son bir çiftlik satın aldığı bilgisi var. ABD Adalet bakanlığına bu bilgileri ulaştırdık. Geçici tutuklanmaması durumunda endişelerimizi ve tedbir almalarını bizzat kendilerinden istedik. Henüz ABD'den bir cevap alamadık. Orada herhangi bir kısıtlamaya da uğramadı. Taleplerimizin hepsi ABD makamlarında.Ama net bir cevap hala yok. Obama yönetimi ile Trump yönetimi arasında olaya bakış açısından bir fark var ama sonuca gelince maalesef bir sonuç yok. Şu anda örgüt büyük bir çaba içerisinde. Alınan çiftliğin Toronto'da olduğu yönünde bilgi var.

HALKBANK GENEL MÜDÜR YARDIMCISINI ABD'DE TUTUKLANMASI

Tamamen siyasi bir operasyon. Rıza Sarraf ile ilgili yürütülen dava FETÖ ve görevden alınan savcısı Bharara ortaklığında 17 Aralık'ta Türkiye'de yapılamayan yargılamanın ABD'de yapılmasıdır. Delil yok sadeece iddialar var. İddialar da 17 Aralık'ta olan iddiaların tekrarı. Dosyada rapor varsa imza olması lazım. Türkiye'den bu soruşturma başladığında adli yardım talebi de yok. 17 Aralık'ı FETÖ adına yürüten savcılar ve polisler, resmi olmayan iddiaları alıp ABD'li yetkililere veriyor ve ABD ortaklığında yürüyor. Türkiye'yi ve Sarraf'ı suçlayan bir delil yok, itham var. FETÖ'cü savcı Bharara'nın yorumu var. O davanın hakimi Türkiye'ye getirildi 17-25 sürecinden sonra. Bu süreci destekleyen açıklamalar yaptı Türkiye'de. Ne gariptir ki FETÖ'nün Türkiye'ye getirdiği bu hakim Rıza Sarraf dosyasında yargılama yapıyor. ABD'li yetkililere Bharara ile FETÖ ilişkilerini anlattım.(internetingazetesi)