Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaşadığımız global dünyada hiçbir coğrafyanın uzağımızda olmadığını söyledi. Yapılan çatılmaların daha barışçıl ve çözüm odaklı halledilebileceğini belirtti. 3. İİT Üyesi Ülkeler Arabuluculuk Konferansı İstanbul’da Beşiktaş’ta bulunan bir otelde yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "küreselleşen dünyada hiçbir coğrafya uzağımızda değildir. Bu çatışmaların son bulması için barışçıl yollarla çözümü ve önleyici diplomasiyle önlenmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.

3. İİT Üyesi Ülkeler Arabuluculuk Konferansı, İstanbul Beşiktaş'taki bir otelde gerçekleştirildi. Konferansa katılan Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi olan Angel Moratinos ve birçok sayıda ülkeden gelen temsilciler yer aldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Mevlüt Çavuşoğlu ülkelerimizin dışında farklı coğrafyalarda yaşanan çatışmalara parmak bastı.

Sınırımızın dışında kalan Suriye’de de yaşanan trajedi olayların barışçıl yollarla çözülebileceğini söyledi. Yine başka coğrafyalarda da yer alan çatışmalarla nasıl başa çıkılabileceğini söyledi. Bugün bu dünya seviyesinde hiçbir coğrafyanın bize uzak olmadığını belirten Çavuşoğlu yaptığı açıklamada bu çatışma içindeki olan ülkelerin bizden uzak coğrafyalarda olmasının hiçbir şeyi değiştirmeyeceğinin üzerinde durdu. Çünkü artık her yere kolaylıkla ulaşabilecek gücünüz var diyerek konuşmasını sürdürdü.