Makbule D'ye cinsel ve fiziksel şiddet, Makbule D'nin 4 yaşındaki oğluna ise istismarda bulunan Y.D. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Ankara'da yaşayan Makbule D. (30), 2,5 yıllık eşi Y.D.'nin (55) kendisine cinsel istismar ve fiziksel şiddet, 4 yaşındaki oğluna ise cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polis tarafından gözaltına alınan Y.D., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren Makbule D., Y.D.'nin tutuklanmasını isteyerek, "Ben adalet istiyorum. Ben çocuğumun hakkını istiyorum" dedi.

Etimesgut ilçesinde yaşayan Makbule D., 2017 yılında emekli astsubay Y.D. ile evlendi. Makbule D., evlendiği günden bu yana eşinden cinsel ve fiziksel şiddet gördüğünü, ilk evliliğinden olan 4 yaşındaki oğlu M.E.B.'nin de evli olduğu erkek Y.D. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını belirterek 5 Nisan'da savcılığa suç duyurusunda bulundu, ayrıca boşanma davası açtı.
Bakanlık, koruma altındaki çocuklara yönelik normalleşme tedbirlerini açıkladı

Başlatılan soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezinde savcıya ifade veren 4 yaşındaki M.E.B., babasının kıyafetlerini çıkardığını ve sonrasında uğradığı cinsel istismarı anlattı. Gözaltına alınan baba Y.D., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren Makbule D., Y.D.'nin tutuklanmasını isteyerek, kendisinin ve çocuğunun yaşadığı olayları anlattı.

"İSTİSMAR KABUL EDİLEMEZ"

4 yaşındaki oğlunun geçen 5 Nisan'da akşam saatlerinde üvey babasının cinsel istismarına uğradığını iddia eden Makbule D., "Bu olay sonrasında 5 haftalık hamileydim. Bu olaylardan sonra benim gebeliğim sonlandı. Ben bu olayı görünce aklımı kaçırma noktasına geldim. Hemen polise şikayette bulundum. Akşam bizi Çocuk İzlem Merkezine gönderdiler. Burada savcı, çocuğumun ifadesini aldı. Çocuğum ifadesinde, benim gördüğüm olaydan daha fazlasını anlattı. Savcılık şahsı tutuklanması için mahkemeye sevk etti ama mahkeme serbest bıraktı. Savcılık itiraz etti ama yine serbest bırakıldı. Ben adalet istiyorum. Ben çocuğumun hakkını istiyorum. Benim gördüğüm şiddet önemli değil ama 4 yaşındaki çocuğa uygulanan istismar kabul edilebilir değil. Ben bir anne olarak kendimi çok kötü hissettim. Kendimi çok suçladım. Neden benim çocuğum? Adalete sığınıyorum ama bir sonuç ve cevap alamıyorum. Bu durum beni oldukça yıprattı ve psikolojim bozuldu. Çocuğumla beraber ben de bir bilinmezliğe doğru sürükleniyorum. Allah zaten cezasını verecektir buna inanıyorum ama ben tutuklansın istiyorum" dedi.

Öte yandan Makbule D'nin açtığı boşanma davasının devam ettiği öğrenildi.