AKP ve MHP bütçe görüşmelerinde muhalefetin ikramiye, zam ve indirim gibi tekliflerini reddetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2024 bütçe görüşmeleri gerçekleşti. sözcü.com yazarlarından Veli Toprak’ın aktardıklarına göre, görüşmede CHP başta olmak üzere muhalefet milletvekilleri, öğretmenler, emekliler, çiftçiler ile kredi ve burslu öğrenciler gibi çok kişiye yarar sağlayacak önergeler ilettiler. Ancak AKP VE MHP’li milletvekilleri önergeleri reddetti.

TBMM’de çoğunluğu oluşturan Cumhur İttifakı öğretmene ikramiye, emekliye zam, çiftçiye indirim gibi konuları es geçti. Reddedilen önergeleri aşağıda sıraladık:

1-Öğretmenlere her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kasım ayı maaş tutarından az olmamak üzere Öğretmenler Günü İkramiyesi verilsin.

2-Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs ve kredi alan lisans öğrencilerine 4.000 TL, yüksek lisans öğrencileri için 8000 TL, doktora öğrencileri için 9000 TL ödensin.

3-Çiftçinin tarımsal üretimde kullandığı mazottan ÖTV alınmasın.

4-Devlet memurlarına her yıl 5.000 TL tutarında yakacak yardım verilsin. 2024 yılında doğalgaz hizmeti alamayan köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlara da hane başına yıllık 5.000 TL yakacak yardımı ödensin.

5-Ramazan ve Kurban bayramlarda emeklilere ödenen 2 bin lira tutarındaki ikramiye 15 bin liraya yükseltilsin.”