COVID-19 salgınının ortasında tüm pazar yerlerinde yaşanan muazzam değişimle, e-ticaret sektörü diğer sektörlere kıyasla zarar görmeden yoluna devam eti. 

2020nin ilk 5 ayında Türkiye’de %48 büyüyen e-ticaret sektörü 2021 yılında da aynı büyüme hızını kesmeden devam ettireceği sinyallerini verdi,  bu durum şirketlerin gözlerini bir kez daha dijital dünyaya yani dijital pazarlama ve satış kanallarını kullanmaya çevirdi. Gelen verilere göre E-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayısı 2020’nin ilk yarısında 68 bin civarında seyrederken 2021 yılında 100 bini aşması tahmin ediliyor.

 Anatolia System Dijitalin, Kurucusu ve Dijital strateji uzmanı Emrah Yedekci’ye göre Güvenilirliğinin ve sürekliliğin bir kanıtı olan e-ticaretin, pandemi etkileri azaldığında daha da büyük ilerleme sağlaması bekleniyor. Bu değişim, müşteri davranışlarında görülen büyük değişikliğe ve onların çevrimiçi işlemler için artan tercihlerine bağlanabilir.  Ayrıca Anatolia Systemin güçlü bir markası olan ve Zeki dükkan motosu ile 12 yıldır E-ticaret alanında tedarikçilerine paket altyapılar sunan Zükkan E-ticaret paketleri ile de bir çok sektörde müşterilerini fizikselden dijital mağazacılığa taşıyarak dünyaya satış yapabilmelerine olanak vererek hacimlerini büyüttüğünü söyleyen Emrah Yedekçi Şu şekilde devam etti…

Örneğin, ABD piyasaları perakende sektörü, tüketicilerin çevrimiçi işlemlere 146 milyar doların üzerinde harcama yaptığını gördü, bu geçen yıla göre% 15 artış. Ayrıca, ABD günlük e-ticaret satışları da, pandeminin tam olarak etkisinin olmadığı 1-11 Mart'a kıyasla, 1 Nisan'dan 23 Nisan'a kadar önemli bir % 49 artış kaydetti.

Şu anda e-ticaret işletmeleri için ana endişe, web sitelerinde / portallarında organik olarak trafik oluşturmak ve daha fazla tüketici kazanmaktır.

Veriye dayalı satışlar için Zeki Dükkan solaganı ile ortaya çıkan Zükkan Eticaret paketleri otomatik analizler ile reklam vermenizi kolaylaştırıyor. Ayrıca Türkiye’nin Büyük Pazar yerleri ile entegre olarak çalışabiliyor.

Amazon, JD, Walmart, Alibaba gibi e-ticaret devlerini bu kapasiteye yükselten ve güçlerini öne çıkaran şeyin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Ayrıntılara girerseniz, nasıl daha iyi ve sorunsuz müşteri deneyimi sunabilecekleri ve kendilerini arama motorlarında en iyi arama sonuçları olarak konumlandırabilecekleri gibi sorularla da karşılaşacaksınız.

Bu soruların toplu cevabı, bu e-ticaret devlerinin operasyonlarında büyük ölçüde veri odaklı olmalarıdır. Sadece bu değil, aynı zamanda pazarın ve müşteri davranışlarının daha iyi bir görünümünü elde etmek için veri işlemenin özünde analitik sonuçlarını da uygularlar. Zükkan e-ticaret paketleri olarak  %100 SEO uyumlu bir alt yapı geliştirdik.

 

Şimdi, işlemlerde veri odaklı olmak, doğru şekilde yapılmazsa e-ticaret web siteleri için büyük bir engel olabilir. E-ticaret devlerinin web sitelerinde trafik oluşturmak için veriye dayalı raporların uygulanmasına akıllıca ve içgüdüsel bir şekilde yaklaştığı  gibi Zükkan Zeki dükkan e-ticaret paketleri ile sizde aynı işleyişte çalışabileceksiniz. Anatolia System CEO’su Emrah YEDEKCİ ayrıca kaıdn girişimciler için %75’lik bir indirim desteği sağladıklarını da sözlerine ekledi.