Dilan ve Engin Polat çifti için tutuksuz yargılama yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde bir suçtan beraat eden Polat çiftiyle ilgili yeni gelişmeyi gazeteci Emrullah Erdinç duyurdu.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Dilan ve Engin Polat hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturmalar devam ediyor. 

Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan ve Engin Polat dahil olmak üzere tutuklu şüphelilerin, “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçundan tahliyesine karar vermişti.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” suçlarından ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti ancak çift cezaevinden çıkamamıştı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada "Günlerdir tutuksuz yargılanacağı yönünde algı yapılan Polat ailesinin aylık tutukluluk değerlendirmesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Nöbetçi hakimlik Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu bütün sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdi" dedi.

Kaynak: Mynet