Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye-Rusya ilişkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi, doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek. Dönmez, planlanan projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Bu proje üzerinde iki hattın olduğunu söyleyen Fatih Dönmez, birisinin Türkiye'ye bağlanacak diğerinin ise Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya gidecek olan hat olduğunu ifade etti. Bakan Dönmez, yıl sonuna kadar bu 2 hattında tamamlanacağını söyledi.

 Kendilerine düşen görevi yerine getirdiğini ve şu anlık bir sorunun olmadığını söyledi. Bakan Dönmez, 2020 yılına kalmadan 2019 yılının en sonunda Türkiye tarafındaki işlerin tamamlanacağını ifade ederken bundan sonra devam edecek Avrupa'daki süreci kimin üstleneceğini bilmiyoruz, dedi.

Bakan Dönmez, Türk Akımı Projesi ile batı ülkelerinden alacağımız gazın bu proje ile sağlanacağına ve daha önce yaşanan geçiş ülkelerinde ki sıkıntıların olmayacağını ifade etti. Türk Akımı Projesi ile herhangi bir devlet ile sorun yaşanmayacağını çünkü doğrudan Türkiye'ye gelen bir hat olduğunu ve bunun Türkiye açısından güvenlik meselesi adına önemli olduğunu söyledi.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin Rusya bağımlılığında herhangi bir artış olmadığına sadece anlaşmalar üzerinden güzergahlarının değiştiğinin altını çizdi.