Sicilya Cosa Nostra mafyasının lideri olan ve dünyanın en azılı ve büyük mafya lideri olarak adlandırılan Matteo Messina Denaro yakalandı. 30 yıldır aranan Denaro'nun hayatı belgesellere bile konu olmuşken, İtalyan hükümeti ise bu büyük zafer için polis teşkilatına teşekkür etti. 

 

Dış haberlerden alınan kaynaklara göre; Sicilya Cosa Nostra mafyasının lideri olan ve dünyanın en azılı ve büyük mafya lideri olarak adlandırılan Matteo Messina Denaro yakalandı. 30 yıldır aranan Denaro'nun hayatı belgesellere bile konu olmuşken, İtalyan hükümeti ise bu büyük zafer için polis teşkilatına teşekkür etti. Dünyanın en büyük mafya liderlerinden olan Sicilya'nın ünlü mafyası Cosa Nostra'nın lideri Matteo Messina Denaro yakalandı. Meşhur Sicilya mafyasının lideri olan ve 'Diabolik' lakabına sahip Denaro, 1993 yılından beri aranıyordu. Denaro'nun devlet kaynaklarında bile oldukça az fotoğrafı bulunuyordu. Şu an 60 yaşında olan Denaro, 1992 yılında mafyayı soruşturan savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino'yu öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

2002 yılında gerçekleştirdiği eylemlerde ise düzinelerce insanı öldürdüğü düşünülüyor.

 

İddiaya göre; bu eylemlerinden övünen Denaro, "Bir mezarlığı tek başıma doldurdum" şeklinde söylemlere sahipmiş. Denaro'nun yakalanana kadar lüks içinde bir hayat sürdürdüğü düşünülüyor. Denaro, Salvatore Riina'nın ölümü ile Mayfa içindeki tüm patronların tartışmasız patronu olarak görülüyor.