Tesla ve SpaceX’in sahibi olan Elon Musk, yine Twitter konusuyla gündemde. Musk, Twitter'ı satın almak için epey bir zamandır uğraşıyordu. Resmi açıklama geldi ve onaylandı.. İnsanların aklına ilk para için almıştır düşüncesi gelse de temel amacı görünenden çok farklıydı. İşte o haberin detayları..

 

Twitter’da yüzde 9,2’lik hissesi bulunan Musk, Nisan ayında 44 milyar dolarlık teklifiyle Twitter’a talip olmuştu. Sık sık kararını değiştirip platformla mahkemelik olan Musk, nihayet satın alma sürecini tamamladığını duyurdu. Twitter hesabından ‘Sevgili Twitter Reklamverenleri’ başlıklı bir paylaşım yayınlayan Musk, Twitter’ı satın alma sebebine ve reklamlarla ilgili ne düşündüğüne dair ‘çok sayıda spekülasyonun olduğuna dikkat çekerek bunların çoğunun yanlış olduğunu’ savundu.

 

DAHA FAZLA PARA KAZANMAK İÇİN YAPMADIM !

 

Hürriyet'teki habere göre;

Musk Twitter’ı almasının nedenini şöyle açıkladı: “Şu anda sosyal medyanın, daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına bölünmesi konusunda büyük bir tehlike var. Twitter’ı kolay olacağı için satın almadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Bunu alçakgönüllülükle yapıyorum ve tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşmadaki başarısızlığın çok gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum. Bununla birlikte Twitter'ın herhangi bir sonucu olmadan her şeyin söylenebileceği bir ortam olamayacağını, yasalara bağlı kalmanın yanı sıra platformun herkese karşı "sıcak" olması gerektiğini aktardı.

 

TWİTTER, DÜNYANIN EN SAYGIN PLATFORMU OLACAK!

 

Musk, doğru yapıldığında reklamın insanları memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine inandığını belirterek, bunun geçerli olması için Twitter kullanıcılarına ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamları göstermenin önemli olduğunu vurguladı. Musk,"Alaka düzeyi düşük reklamlar spamdır ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir!" ifadesini de ekledi..

 

MUSK İLK DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI!

 

Musk Twitter hesabındaki açıklama kısmını değiştirdi. 'Chief twit' (Twitter şefi) ifadesini yazdı..