İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tunceli'de bu sene, 2019'da yataklarda yer yok. Kılıçdaroğlu'nun umurunda değil tabi. Ömründe tek bir çakılı çivisi olmadığı için bunların nasıl yapılacağını da bilmiyor. Fakat şimdilerde başka bir tezgah hazırlıyor" diye konuştu.

Süleyman Soylu, Mustafakemalpaşa ilçesi Adnan Menderes Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türk milletinin günümüze kadar büyük sıkıntılardan geçtiğini söyledi.

"Adnan Menderes'i astılar, bakanlarını astılar." diyen İçişleri Bakanı Soylu, "1960'da darbe yaptılar. 1971'de, 1980'de, 28 Şubat'ta... O Amerikan uşağı, (Fetöyü kastederek) Pensilvanya'daki o şarlatan 15 Temmuz gecesi bu ülkenin bağımsızlığını, hürriyetini, bu aziz milleti başkalarına peşkeş çekmek için darbe yapmaya çalıştı." dedi.

Türkiye'nin, büyük medeniyetinin önünün kesilmeye çalışıldığını söyleyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran'dan sonra hatırlıyor musunuz? Bu PKK'nın siyasi kolu HDP, Doğu ve Güneydoğu'yu ateş topuna çevirdi. Okul ve kütüphaneleri, belediyelerimizi alt üst etmeye çalıştılar. 1 buçuk yıl önce Irak'ın kuzeyinde devlet kurma girişiminde bulundular. Devlet kuracaklar ardından terör merkezi oluşturacaklardı. Bize geçmişte yapamadıklarını yapacaklardı. Eğer ki Recep Tayyip Erdoğan, iradeli davranmasıydı bu devleti orada kurduracaklardı. Minnettarız, Erdoğan tarihe not bıraktı; kendi adına değil tarihimiz, medeniyetimiz adına dünyaya mesaj vererek; "ey dünya biz karar vermedikçe bu coğrafyaya oyun kurdurtmayız." dedi.

Soylu, ABD'nin "Afrin'e girmeyin" dediğini anımsatarak, "Neden? Aba altından sopa gösterecek. Çatır çatır girdik mi? girdik. PKK'yı kazıdık söktük mü? Söktük. Bana kızıyorlar çok sert konuşuyorum diye. Kadın çıkmış, 'Sırtımı PYD'ye ve PKK'ya yasladım.' demiş. Ne yapsaydım yani sırtını mı sıvazlasaydım? Şimdi sana 4 duvar verdim, hangisine yaslanırsan yaslan. Sessiz mi kalacağız?"... diyerek halka hitap etti.

Soylu, 24 Haziran seçimlerinde millet ittifakı olan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partililere tek tek seslendiklerini, "Ne olursunuz terör örgütü PKK'yı şımartmayın, bunları desteklemeyin." dediklerini hatırlatarak, "HDP diye siyasi parti yoktur. PKK'nın siyasi kolu vardır, onlar PKK'nın vekilidir" dedi.

Zeytin Dalı Operasyonu'nda mühimmatımız yeter mi diye bir ara endişe duyduklarını belirten Soylu, "Amerika da her zamanki numarasıyla beraber lafı 'Biz mühimmat vermeyiz'e getirdi. Artık öyle bir noktaya gelmiş milletimiz var ki, bizim evlatlarımız, iki ay içinde o akıllı mühimmatları yaptılar. Artık nasıl ki İHA (İnsansız Hava Araçları) için kimseye el açmıyorsak şimdi de ABD'ye, dünyaya el açmadan kendi mühimmatlarını yapan, üzerinde ay yıldızlı patenti olan güçlü, bir Türkiye'yi hep birlikte oluşturmanın heyecanı ve gayreti içindeyiz." dedi. 

Bu yıl Mardin'e 3 milyon turist geldi

"Tunceli'de bu yıl, yataklarda yer yok. Kılıçdaroğlu'nun umurunda değil tabi. Ömründe bir çakılı çivisi olmadığından bunların da nasıl yapılıp, edileceğini bilmiyor. Fakat şimdi zillet ittifakıyla, başka bir tezgah hazırlıyor. Hazırlıkları şu, 'Siz bizim elimizden belediyeleri aldınız, sizin büyükşehirlerinize PKK'yı sızdıralım da görün dünyanın kaç bucak olduğunu' diyorlar. Önümüzdeki 4,5 yıl bizleri hedeflerimizden uzaklaştırabilmek, Türkiye'nin güçlü adımlar atabilmesini engellemek için fitne tohumları ekiyorlar."
"13-14 yaşındaki çocukları, kızları dağa getirip de Murat Karayılan'a ardından da Cemil Bayık'ın masasına meze edenlerin burnundan fitil fitil getireceğiz" diyen Süleyman Soylu, "Türkiye, bu 4 buçuk yılda hakkaniyete adalete çağrı yapmasın, güçlenip mazlumlara el uzatıp kendi standartlarını yükseltmesin, milli değerler üretmesin, ekonomide güçlü adımlar atamasın, terörü tamamen kökünden kazımasın diye istikrarsız bir dönem oluşturabilmek için 31 Martta bizi zaafiyete uğratmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.