İstanbul Esenyurt'ta 5 katlı binanın çatısı çöktü. Çatı yola düşecekken direklerinin kırılmasıyla son anda bina üzerinde kaldı.


Esenyurt Atatürk caddesi üzerinde işlek bir yerde bulunan 5 katlı Bülent Aktaş Plazanın demir çatısı bir anda büyük bir ses çıkararak çökmeye başladı. Kaldırımdan insanların ve yolda toplu ulaşım dahil araçların geçtiği yola düşecek derken son anda çatıyı tutan direkler kırıldı ve çatı bina üzerinde kaldı. Çatının büyük gürültüyle kayması aşağıdan geçenlere büyük panik yaşattı.



YOLDAN GEÇEN GAZETECİ
O sırada binanın önünden geçen internetin gazetesi ve demokrasigazetesi.com muhabiri Gazeteci Harun Gencel sesin geldiği yere bakınca etraftakileri uzaklaştırdı. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri çağrıldı. Polis gelene kadar esnaf olay yerinde güvenliği sağlamaya çalıştı.
Bir inşaat işçisinin verdiği bilgiye göre demir çatılarda ufak bir eğilmede malzeme eksikse ve çapraz direkler iyi yapılmadıysa facia kaçınılmaz oluyor.


Son günlerde yaşanan bina çökmesi özellikle İstanbul halkında korkulara neden olmuştu. İşte her an nerede ne gibi bir faciaya yol açacağı bilinmeyen bu tür yapılar gazetecinin ayağına tehlikeli bir şekilde de olsa haber olarak gelebiliyor.