Son  yılların en güvenilir isimlerinden olan  Gülay Yedekci kimdir sorusu internete çok aranan kişiler arasında.
Türk siyasi hayatına kısa sürede öenmli başarıları ile isimini yazdıran Gülay Yedekci Kimdir?

Gülay Yedekci (d. 1976, İstanbul ) Türk siyasetçi ve mimar.

Gülay Yedekci doğum tarihi : 1976

Gülay Yedekci nereli : İstanbul doğumlu olup aslen Malatya Arapgirlidir.

Gülay Yedekci mesleği ne : Siyasetçi, Mimar

Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olmuş, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisansını, İTÜ'de doktorasını tamamlamıştır.

Akedemik Hayatı

1996 yılında kendi mimarlık ofisini kurmuştur. Öğretim üyesi olarak görev yapmış Yeni Yüzyıl Üniversitesi mimarlık bölüm başkan yardımcısı ve mimarlık-mühendislik fakültesi dekan yardımcısı olarak görev almıştır. Yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 4 kitabı vardır.  Mimarlık mesleğinin yanında halen çğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Siyasi Hayatı

CHP Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, 2009-2014 yılları arasında Fatih Belediyesi Meclis Üyesi olarak İmar ve Kültür Varlıklarını Koruma Komisyonlarında görev almıştır. Cumhuriyet halk partisinde yapılan ön seçimle bir çok adayı geride bırakarak 25. dönem İstanbul milletvekili olan Yedekci o yıl  tekrarlanan seçimlerle 26. dönem İstanbul 2. bölgeden milletvekili olarak görevine devam etmiştir. Aktif Siyasete devam etmektedir.

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Engelliler için Turuncu Bayrak önerisinin sahibidir. Ekolojik Kadın Köyü Projesinin mimarıdır; Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Platformu ve Umut (Sokak) Çocukları Derneği yönetim kurullarında görev aldı. Hayatta Kal Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Dayanışma Derneği eski Genel Başkanıdır. TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurul Delegesidir. Genç Akademisyenler Hareketi Kurucusu ve Başkanıdır.

Tarihsel Bağları

Gülay Yedekci  Arapgirli olan ve  Mısır Valisi olarak görev alan Yedekci Mehmet Paşanın kökeninden gelmektedir.

 İngilizce bilen Yedekci, 2 çocuk annesidir.