Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in yıllardır avukatlığını yapan Orhan Erdemli, yakalandı.

Gözaltına alınan Erdemli, emniyete götürüldü.

Hakkında 15 gündür yakalama kararı bulunan Orhan Erdemli, 20 Şubat'taki 'Şike kumpası davası'nda hazır bulunmuş ve yoklamalara katılmıştı. Salı günü gerçekleşen  

2. duruşmada da yer alan Erdemli, mahkeme başkanının ismini yanlış söylemesi üzerine söz almış ve yanlışı düzeltmişti.

'İMAMIN ORDUSU' KİTABI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, FETÖ'nün 2. adamı Mustafa Özcan'ın kendisine kitabın dağıtımını engellemek için danıştığını söylemişti. Erdemli, Savcı Zekeriya Öz'ün düğmeye bastığını açıkladı.

Avukat Orhan Erdemli, Fetullah Gülen'in avukatlığını yaptığı 21 yıllık süreçte şahit olduğu olayları da sıralamıştı. Dilekçede yer alan olaylardan bazıları özetle şöyle:

“23 Mart 2011'de Ahmet Şık'ın ‘İmamın Ordusu' isimli kitap çalışmasına henüz baskıya girmeden bilgisayarlar üzerinden el konuldu. Bu olaydan kısa bir süre önce bize Fetullah. Gülen'in fikriyatı konusunda danışmanlık hizmeti veren Mustafa Özcan (FETÖ'nün 2. adamı) ‘Ahmet Şık'ın Fetullah Gülen ile ilgili kitap çalışması yaptığını, bu kitabın baskısının ve dağıtımının önlenmesi için başvurulabilecek hukuki yolları sordu. Biz de mevzuatta yer alan hükümlerden bahsederek, basılmayan bir kitap hakkında müracaat yolu bulunmadığını anlattık. O gün Mustafa Özcan, ‘avukatların abisi' diye bahsettiği ve Kemal Bey dediği kişinin de birazdan geleceğini ona da bu bilgileri aktarmamızın iyi olacağını söyledi. Kemal Bey denilen kişi gelmedi. Bir kaç gün sonra savcı Zekeriya Öz tarafından kitap taslağı toplatıldı.”(internetingazetesi.com)