Ünlü şarkıcı Hadise sosyal medyada sıkça gündeme gelen isimlerden biri. Son olarak boşandığı eşi Mehmet Dinçerler'le adı gündemdeydi. Unicef Türkiye Çocuk Hakları Savunucusu olan Hadise katıldığı konferansta soruları yanıtladı.

 

Kamil Sümer'in haberine göre; Hadise, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle gerçekleşen 'Kız çocukları dünyayı değiştirir' başlıklı konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Hadise, "Ben de çok küçük yaşta hem okulumu okudum hem 15 yaşındayken işe girdim, fırında çalıştım. O yüzden şu hayatta hayallerinin peşinden koşabilmek nedir, çok iyi biliyorum" dedi. "Belçika’da ayrımcılık, ırkçılık yaşadım. “Pis Türk” lafını çok duymuşumdur. O yüzden hep daha iyi olmak için kendimi zorladım. Ve başardım." sözlerini dile getirdi.

 

Unicef Türkiye Çocuk Hakları Savunucusu olan Hadise, küçük yaştan itibaren iş hayatında olduğunu belirterek şöyle konuştu:" Çocuklarla olan ilgi alakamı beni takip edenler yakından bilir. Onlarla bir arada olmak, zorlandıkları alanlarda farklılık yaratabilmek benim için güzel bir güç. Bunu ismimin gücüyle yapabiliyorsam ne mutlu bana. O yüzden de Unicef Türkiye ekibine çok teşekkür ediyorum. Beni bu role layık gördükleri için." dedi.

 

 

Kadın-erkek eşitsizliği hakkındaki soruyu yanıtladı

 

Hadise, kadın-erkek eşitliği hakkında kendisine yöneltilen soruyu mesleğinden örnek vererek yanıtladı. Hadise, “Kadın-Erkek eşitliği hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Kendi mesleğimden yola çıkarsak. Bizim işimiz klip, müzik… Kliplerde bizler, kadınlar olarak bir aşk sahnesi falan çektiğimiz zaman inanılmaz bir tepki alıyor. Yani çok komik ki bu konuda klibim de yasaklandı. Müzik kanalları da ceza yedi. Erkek sanatçılarda bu tepkileri çok görmüyorum. Bu çok enteresan değil mi? Geçenlerde ‘isim vermeyeceğim’ bir klip izledim Erkek sanatçı bayağı böyle ciddi aşk sahnesi ama o kişiyle ilgili bize yapılan haberler, ataklar hiç yapılmamış. Girdim baktım, hiç haber yok. İlk başlarda da mesleğime başladığımda hep bunu savundum. Kadın - erkek benim için eşittir. Hep de aynı şeyi düşüneceğim. Bir gün çocuğum olursa onlara da bu şekilde yaklaşacağım m” şeklinde yanıt verdi.