Sunucu ve gazeteci olan Halit Kıvanç hayatını kaybetti. Halit Mecit Kıvanç, Türk radyo ve televizyon eski maç sunucusu ve gazetecisiydi. Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesine önemli katkı vermiş bir televizyoncuydu. Sevenlerini derin bir hüzne boğdu. Birçok ünlü isimden taziye mesajı aldı. İşte o mesajlardan bazıları haberimizde...

 

Gülben Ergen şu sözleri dile getirdi; Müthiş diksiyonu, sıcak yüreği ve her daim nezaketiyle  televizyonumuzun, radyomuzun unutulmaz sesi Halit Kıvanç mekanı cennet olsun. Halit Ağabey'e Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine sabırlar dilerim.

Cem Davran; Efsane, ustaların ustası, sonsuz saygılarımla. Mekanı cennet olsun, ruhu huzur bulsun.

Can Dündar; Büyük bir kayıp. Bir tarihle vedalaşıyoruz. Başımız sağolsun.

Uğur Dündar; Ustamız, hocamız, değerli Ağabeyim Halit Kıvanç'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Orhan Aydın;  Pırıl pırıl Türkçenizle, bilim ve sanattan beslenen yüreğinizle, hem spor yaşamımıza hem hayatımızın en sevinçli yanlarına dokundunuz. Toprağınız çiçekler kokacak..

Zeydan Karalar;  Mahallenin en yakışıklı ağabeyine uğurlar olsun.

Esin Davutoglu Şenol; Türkçenin asil, zarif, erdemli kuşağı
Dilimizin ahengini öğrendiklerimiz 
Devri daim olsun 
"Bana bir yokmuş deme içime dokunuyor*

Metin Uca; Acımız sonsuz, onu çok seven, ailesinden biri gibi hisseden yakın dostlarından olmanın ötesinde, onu usta kabul eden örnek alan çok şey öğrenen biri olarak da çok üzgunüm.Bir beyefendi yeri dolmaz çok yönlü bir gazeteci sunucuyu, Türkiye bir büyük değerini yitirdi.

Gültekin Uysal; Cumhuriyet nedir diye sorsak herhalde Halit Kıvanç'ın alındaki izleden, dilindeki zarif Türkçemizden, jest ve mimiklerindeki edasından okuyabiliriz! Anadolu'nun en ücra köşesinde hayata hakim olarak bağlayıp şerefle bir ömrü tamamlayan bu asil Turk beyfendisine rahmet diliyorum.
Özgür Demirtaş; İnanılmaz üzgünüm.
O bizim Halit Dedemizdi.
23 Nisanlarda onun sesi bizi mutlu etti.
Çocukluğumun kahramanı.
Çok çok üzüldüm.
Allah gani gani rahmet eylesin.
Hakkımız helal olsun.
Canım Halit Kıvanç

Ali Mahir Başarır; "Atatürk'ün Cumhuriyet'i, Atatürk'ün Türkiye'si diyorum ben yaşadığımız vatana.." Türkiye'nin usta spikeri, radyo ve televizyon sunucusu Halit Kıvanç'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum.