Teröre destek veren Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınıp yerine kayyum atanmasına HDP sokak eylemleri ile kışkırtıcı tavırlarıyla karşılık verdi.

 

Bununla yetinmeyip siyasi partilerin ve STK'Lıların kapısını çaldı. HDP lilerin Son durağı ise Avrupa birliği oldu. Avrupa birliği Türk delegasyonu evsahipliğinde Avrupa birliği üyesi ülkeler İsviçre ve Norveç büyük elçilik temsilcileri ile Bu konu için bir araya geldiler. Ahmet Türk, Bedia Özgökçe Ertan Ve Selçuk Mızraklı Avrupa birliği Türk delagasyonu sahipliğinde Avrupa birliği üyesi ülkeler ile İsviçre ve Norveç büyük elçilik temsilcilikleri ile görüştü. Kapalı kapılar arkasında yapılan bu görüşmelerde neler konuşulduğu merak konusu iken bu görüşmenin toplamda 2 saat sürdüğü belirtiliyor.

 

HDP'lilerin eylemlere devam edecekleri,  Avrupa insan hakları Mahkemesi’ne gidecekleri ve diplomatların da kaygılı olduklarını dile getirdiler. HDP Avrupa birliği delegasyonu bu durumu yakından takip ediyor ifadelerini kullanarak açıklamalarda bulundu. HDP'nin en büyük destekçisi olan Cumhuriyet halk Partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP bu durumu uluslar arası yabancı misyonlara taşıyın önerisinde bulundu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkı dostu olan HDP'liler bu öneriyi hemen uygulamaya aldılar.