Yılmaz Gruda 70. Sanat yılını “Atan Atana” isimli tiyatro oyunu ile kutluyor.

Tiyatro tarihimizin eğlenceli ve mizahi bir üslup ile anlatıldığı oyunda Yılmaz Gruda’ya Barbaros Uzunöner eşlik ediyor.

Herkesin Stand up yaparak ayakta anlattığı bu dönemde onlar sit down yapıyorlar ve oturarak anlatıp güldürüyorlar.

Yılmaz Gruda oyun ile ilgili şunları söylüyor: ''Yetmiş yıldır sahnelerdeyim ve bu ülkede ilk stand up yapan benim. Türkiye’de zirveye çıkmış birçok ünlü ismi sanata ben kazandırdım. Tüm yaşadıklarımı ve tecrübemi bu oyun için bir araya getirdim.Barbaros ile beraber iyi çalıştık ve neticesinde kaliteli bir oyun çıktı ortaya. Oyunumuz, tiyatromuzun bugünlere nasıl geldiğini bilgi ve mizahın yardımıyla sahneye taşıyor. Yasaklamalar, Meddahlık geleneği, Karagöz Hacıvat, Ortaoyunu, Ermeni asıllı vatandaşlarımızın tiyatromuza katkısı, Turnelerde yaşanan komiklikler, Sit down komedi hepsi bu oyunda.”

 

 

FATİH SULTAN MEHMET YILLAR SONRA İSTANBUL’DA

 “Ayrıca oyunumuzda zaman içerisinde yaşadığımız değişimi de anlatıyoruz ve soruyoruz Fatih Sultan Mehmet yıllar öncesinden gelse neler görür ve neler söylerdi? Ardından Cihan Padişahı ile bir eğlence yerinin önünde dans eden zamane genç arasındaki sohbeti sahneliyoruz. Biz bu oyunda komedi dozu yüksek bir yolculuğa çıkıyoruz, geçmişten günümüze yapılan eğlenceli bir yolculuk bu.''

"Bu yolculuğa herkesi bekliyoruz.”

Sanatseverler ise bu oyunu bekliyor. Yılmaz Gruda yetmişinci sanat yılında en iyi bildiği işi yapıyor, sahneye çıkıyor. Sanatseverlere ise seyredip gülmek kalıyor.