Hindistan’ın Bengal eyaletinde biri Müslüman olmak üzere iki kişi, inek kaçırdıkları için Hindular tarafından önleri kesilerek taş ve sopalarla öldüresiye dövdüler.

Hindistan basına göre, Coochbehar bölgesinde islam ve Prakaş Das, araçlarda inek taşıdıkları için bir grup Hindu tarafından durduruldu. Hindu grup araçlarda taşınan ineklerin 2 gün önce yakında bulunan bölgede çalındığını söyledi. Yetkili kişiler önleri kesilen sürücülerin Hindu grup tarafından ilk önce sorgulandığı daha sonra ise linç edildiğini ve araçlarının yakıldığını söyledi. Ağır yarılı şekilde Hindu grubun elinden kaçmayı başarıp hastaneye sığınan İslam ve Prakaş Das hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybettiler.

Müslüman kişilere yönelik nefret suçundan dolayı polis soruşturma başlattı. Ölen kişilere saldıran kişilerin 14’ünün yakalandığını belirtti. Hindistan’da Hindu aşırılıkçıların yakın zamanda inekleri kesimhaneye götürüp et yedikleri için Müslüman kişilere yönelik birçok defa nefret suçu işlenmişti. İnek etinin kesiminin ve yenmesinin birçok eyalette yasak olduğu için Hindistan’da bu suçu işleyen kişilere para ve hapis cezası veriliyor. Hinduizm de inek kutsal bir hayvan olarak görüldüğü için Hindistan’da inek kesilip yenmiyor.