Hong Kong da günlerdir süren ve neredeyse ülkeyi yangın yerine çeviren yasa tasarısı geri çekildi bir çok kişinin gözaltına alındığı ve hapse atıldığı protestolar sonucunda Hong Kong baş yöneticisi tarafından geri çekildi.

 

Hükümetin haziran ayından itibaren bu yana kitlesel protestolarla maruz kalmıştı. Protestolar sosyal huzursuzluğa neden oldu. Soruşturma komitesi kurulacak. 13 haftadır süren ayaklanma Ve protestonun ardından hong Kong sokaklarında yapılan gösterilerin talebinin yerine getirilmesi bekleniyor. Protestoculara güvenlik güçleri tarafından Şiddet uygulandı. Muhalifler ya da yasasında yapılacak bu değişikliğin özgürlükleri ortadan kaldıracağını savunurken yetkililer bir cinayet sanmıştın ise Tayvana iyadesi için bu değişikliğin yapılması gerektiğini belirtmekte.

Zamlar ayaklanarak bu sözleşmenin ve yasa tasarısının iptalini bekliyorlar görünen o ki protestoya katılan yaptıkları protesto sonucu pozitif yönde bir sonuç almaya başlayacak. Protestolara sebep olan şüphelilerin çine iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı üç Nisan’da parlamento düzenlemeleri zanlıların Çin anakarası Makao Özel idare bölgesi ve Tayvana ya destek iadesini kolaylaştırıyordu.