Ankara'da düzenlenmiş olan Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı, İçişleri Bakanı Süleyman soylu ziyaret etti. Süleyman soylu, ziyaret sonrasında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Yakalanan IŞİD terör örgütü üyeleri hakkında Süleyman Soyluya soru yöneltildi. Süleyman Soylu, yakalanmış olan yabancı uyruklu DAEŞ'lilerin güvenli bölgede cezaevinde tutulduğunu ve belirli bir süreden sonra yabancı uyruklu kişilerin kendi ülkelerine gönderileceği söyledi.  Yabancı uyruklu DAEŞ'lilerin ülkeleri tarafından vatansız hale getirilip, bulunduğu yerden herhangi bir başka bölgeye gitmemesi için uğraş veriyorlar. Türkiye'nin, elinde bulundurduğu yabancı uyruklu DAEŞ'lilerin yalnızca Hollandalı değil İngiltere vatandaşı olanlar da mevcuttur.

 Süleyman Soylu, biz kimsenin yabancı uyruklu DAEŞ'lilerin ülkemizi pansiyon gibi kullanmalarını kabul görmemiz mümkün değildir, dedi.  Süleyman Soylu, bu yeni anlayışın kabul görülebilir olmadığını ve vatandaşlıktan çıkarıp bu işten sıyrılmaya çalıştıkları ortadadır, dedi.

Süleyman Soylu, 1 yıllık bir süre içerisinde 100 bine yakın göçmeninin gönderildiği belirtti.  İstanbul civarında yaklaşık olarak 500 civarında kaçak olarak ülkeye geçmiş olan göçmenlerin yakalanıp sevk edildiğini söyledi.