Gebze - Halkalı Tren Hattı’nın açılışı bugün gerçekleşti. Kartal Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve vatandaşların katılımıyla büyük bir coşkuyla açılış yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kartal'ın 31 Mart yerel seçimleri için kararını verdiğine inandığını söyleyerek, kalan 19 günde çok koşturacaklarını ifade etti. 31 Mart akşamı özellikle Kartal ilçesini takip edeceğini söyleyerek banliyö tren hattının Türkiye, İstanbul ve ilçelerine hayırlı olmasını diledi.

İSTANBUL'UN BİR UCUNDAN DİĞER UCUNA

Erdoğan konuşmasında, "Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı, eskiden 185 dakikada katedilebilen bir mesafeyken şu an 115 dakikaya indi. İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Hizmet başka bir şey, laf başka bir şey. CHP'nin böyle bir derdi var mı? Ama bizim derdimiz hizmet. İstanbul'un en işlek ve trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu banliyö tren hattı tek başına gidecekleri yere ulaştırmış olacak. 

İstanbul'un tam 10 ilçesi bu hattı doğrudan kullanma imkanı bulacak. Marmaray ile birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat, diğer metro, tramvay ve deniz hatlarımıza olan bağlantısıyla da İstanbul trafiğinde çok önemli bir rahatlama sağlayacak Hem E-5 karayolunun, hem köprülerin hem de tarihi yarımadanın yükünde ciddi bir azalma bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bu hatta çalışacak 440 araçtan 300'ünün Türkiye'de üretilmiş olmasıyla da iftihar ediyoruz. Laf ola beri gele yok. İş, iş.Yalanla peynir gemisi yürümüyor. Tabi ki Marmaray, bu gördüğünüz projenin iki kıta arasındaki bağlantısını sağlayan en stratejik bölümü. Buradan bineceksin, denizin altından Avrupa'ya gideceksin."

Erdoğan, bu hatla birlikte İstanbul'da 170 kilometre olan raylı hat uzunluğunu, 63 kilometre daha ilave ederek 233 kilometreye çıkardıklarını vurguladı.

Erdoğan, ilk seferde makinist koltuğuna kendisi oturdu
Törenin ardından ekibiyle trene binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'dan Maltepe İstasyonu'na kadar seferi kendisi yaptı.