İngiltere Ulusal Meteoroloji Ofisi, 1884'den bu yana bir ilk yaşandığını belirterek 2022 yılının İngiltere için bu zamana kadar yaşanmış en sıcak yıl olduğunu açıkladı.İngiltere Ulusal Meteoroloji Servisi, 2022'nin İngiltere'nin deneyimlediği en sıcak yıl olduğunu kaydetti.

 

İngiltere Ulusal Meteoroloji Ofisi, 1884'den bu yana bir ilk yaşandığını belirterek 2022 yılının İngiltere için bu zamana kadar yaşanmış en sıcak yıl olduğunu açıkladı. İngiltere Ulusal Meteoroloji Servisi, 2022'nin İngiltere'nin deneyimlediği en sıcak yıl olduğunu kaydetti. 500 yılda bir yaşanabilecek bu durumun insan kaynaklı iklim krizi sebebiyle yaşandığı ifade edildi.

 

Sıcaklık 40 dereceyi buldu

 

Met Office tarafından yapılan açıklamada; yıllık ortalama sıcaklığın 10 dereceyi aşarak, 10.3 derece olarak kaydedildiği bunun 1884'den bu yana bir ilk olduğu belirtildi. Açıklamada, Aralık ayında da kış mevsimi normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşandığının altı çizildi. Met Office Ulusal İklim Bilgileri Başkanı Mark McCarthy, "İklim değişikliğinin etkisiyle bile bunu beklemiyorduk. Bundan sonra her yıl bir önceki yıldan daha sıcak olacak" dedi. Temmuz ayında 40 dereceyi aşan sıcaklıkla İngiltere tarihinin en sıcak günü yaşanmıştı.