instagram'ın TikTok benzeri Reels özelliğini ABD dışındaki bölgelerde yayına almaya başladı.. Temmuz başında TikTok'un yasaklanmasıyla Hindistan'daki kullanıcılara açılan Reels'in, Ağustos ayının başında ABD'de dahil olmak üzere 50'den fazla ülkede lansmanını gerçekleştireceği konuşuluyor. 

Instagram reels özelliği ile kullanıcılarına TikTok benzeri eğlenceli dakikalarını geniş kitlelere duyurmayı hedefliyor. Peki, Instagram reels özelliği nedir? İşte reels özelliği hakkında bilgiler

INSTAGRAM REELS ÖZELLİĞİ NEDİR?

Facebook'un Instagram Reels adı verilen özellik, kullanıcılara 15 saniyelik eğlenceli görüntü çekip Müzik ve Efekler ekleyerek  montajlama ve AR  teknolojisi ile efekt ekleme imkanı tanıyacak. Videolar Reels isimli kısımda ya da Hikayeler bölümünde takipçilerle paylaşılabilecek.

Facebook'un rakiplerinin tutuan uygulama özelliklerini kendi sistemlerine kendi uygulamalarına entegre etmesi yeni değil. Firma, özellikle gençler arasında yaygın olan SnapChat'taki, paylaşılan videoların 24 saat içinde yayından kaldırılma olanağını Instagram ve Facebook'a 'Hikaye' adı altında sunmaya başlamıştı.