Irak'ta cuma gününden bu yana süren, hükümet karşıtı eylemler de hayatını kaybeden göstericilerin sayısının 100’e yükseldiği açıklandı. Bir diğer yandan, Amerika Birleşik Devletleri’nin Bağdat büyükelçiliği binası civarında düzenlenen füzeli saldırıda bir de Irak askeri öldü.

Irak meclisine bağlı olan insan hakları komitesi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Başkent Bağdat ile ülkenin orta ve güney şehirlerinde son 6 gündür yaşanan eylemler sebebiyle, hayatını kaybeden eylemci sayısının 100’e ulaştığı açıklandı.

Yapılan açıklamada eylemciler ve güvenlik güçlerinden yaralanan kişi sayısının ise 5 bin 500'ü geçtiği belirtildi.

Füzeli Saldırı

Bir diğer yandan haber kaynaklarından alınan bilgilere göre, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan hükümet binaları ve yabancı büyükelçiliklerin, korumalı bölgede yer alan ABD'nin Bağdat büyükelçiliği yakınlarına füzeli saldırılar düzenlendi.

Gerçekleşen saldırıda bir Irak askeri hayatını kaybetti.

Ne Olmuştu

Iraklı vatandaşlar işsizlik, yolsuzluk ve kamuya sağlanan hizmetlerin yetersizliğinden şikâyet ediyorlardı. Artık protesto etmek isteyen göstericiler, ülkenin çeşitli bölgelerinde eylemler düzenlemişti. Ekim ayının başlarında sokaklara dökülen eylemciler Erbain törenleri sebebiyle bir süre ara verdikleri gösterilere cuma günü tekrar başlamıştı.