Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İran'da sabah saatlerinde gerçekleşen ve merkez üssü Khoy kenti olan deprem, kentte de hissedildi. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler'de hasar oluştu. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Gelenler Köyü'nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan evlerin yıkıldığı görüldü. Van'ın Başkale ilçesinde kerpiçten evler yıkılırken depremden dolayı 8 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi ise yaralandı.

4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI

AFAD'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye-İran Sınır Bölgesi'nde merkez üssü Khoy kenti olan 4,3 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Sarsıntının 12.48'de meydana geldiği de bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırındaki depreme ilişkin, "Özpınar'da 7 vatandaşımız, Güvendik köyünde ise 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 8 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

DEPREM, HAKKARİ, VAN, YÜKSEKOVA, KARS VE AĞRI'DA HİSSEDİLDİ

Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi.