Yılın ilk karı yağdı. İstanbul'da ani hava değişimi etkili soğuğu da beraberinde getirdi. Sıcaklığın düşmesiyle meteorolojinin kar  beklediği söylenmişti. Gece saatlerinde ise yılın ilk karı İstanbul'a yağdı. Silivri'ye yağan kar dondurucu soğuğu da beraberinde getirdi.

 

İHA'nın haberine göre; Hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüşün ardından İstanbul'da kar heyecanı  yaşandı. Mevsimin ilk kar yağışı Silivri’nin belli mahallelerinde görüldü. Yurt genelinde kış mevsimi etkisini artırmaya başladı. Doğu'da günlerdir yağan kar, İstanbul'a da uğradı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Marmara Bölgesi için uyarı yapmış ve hava sıcaklıklarının 6 ile 12 derece düşeceğini duyurmuştu.

 

 

Cumartesi günü adeta bahar havası yaşayan İstanbullular bir gün sonra soğuk havayla karşı karşıya kaldı. İlk kar Silivri'ye düştü. İstanbul’da sıcaklıklardaki ani düşüşün ardından mevsimin ilk karı ise Silivri'de yağdı. Gece 00.30 sıralarında başlayan kar yağışı bölgede etkili oldu. Kar yayılmaya devam ediyor Silivri’nin bazı mahallelerinde başlayan kar yağışı ilçe geneline yayılmaya devam ediyor.