İstanbul Havalimanı'nda 'akıllı taksi uygulaması' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla düzenlenen törenin ardından hayata geçirildi. Bakan Ersoy, "istanbul Havalimanı'nda yolcularımız çağrı merkezi ve mobil uygulama üzerinden taksi çağırabileceği, rezervasyon yapabileceği bir uygulama hizmete giriyor. 7/24 izlenebilen ve denetlenebilecek sistem ile hizmet kalitesi gerçek bir standarda çıkacak." dedi.

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nde düzenlenen toplantıda, havalimanı yolcularının çağrı merkezi ve mobil uygulama üzerinden taksi çağırabileceği, rezervasyon yapabileceği "Entaksi" uygulaması tanıtıldı.

Akıllı taksi hizmetinin dünyadaki en çağdaş uygulamalardan biri olduğunu vurgulayan Ersoy "Diğer taksi esnaf odaları ile de konuşacağız. Mümkünse gönüllü, sonrasında gerekirse kanunen bütün taksi işletmelerinin kaydırılmasını isteyeceğiz. Bugüne kadar taksilerden gelen şikayetlerin bir çoğuna çözüm bulan, oto denetim ve memnuniyeti getiren bir sistem. diye konuştu.

KORSAN TAKSİ SORUNU
Korsan taksicilere yönelik önlem alınması konusunu da değerlendiren Bakan Ersoy, bu konunun taksicilerin kendilerine yapacağı yatırımla aşılabileceğini söyledi.

Koltukların arkasında bulunan ekranlar; yolcuya taksimetre, plaka, şoför ve çağrı merkezi bilgilerini sunacak. Yolculuk başladığındaysa konum, navigasyon, tutar bilgileri yine bu ekranlarda görünecek. Yolcuya gidilecek farklı güzergahlar sunan ekranlar aynı zamanda turistler için dil desteği de barındıracak.