İstanbul'da Haziran sonuna kadar toplu gösteri, karşılama ve uğurlama kısıtlandı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamasında “İstanbul’un 39 ilçesindeki lokanta, kafe kıraathane gibi işletmelerin ‘yeni normalin’ kurallarına uyup uymadıkları denetlenecek” ifadeleri kullandı.

Öte yandan İstanbul Valiliği’nin aldığı kararlara göre; İstanbul’da yapılması planlanan yürüyüşlere, açık hava toplantılarına, toplu karşılama ve uğurlama eylem ve etkinliklerine izin verilmeyecek. STK, siyasi parti ve sendikalara yapılması muhtemel ziyaretlerde sosyal mesafeye uygun hareket edilmesi sağlanacak.

İstanbul Valiliğine, 24.00'da kapanması gereken lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin bazılarının kapanış saatine uymadığı ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı yönündeki ihbarlar nedeni ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul genelinde "YENİ NORMAL DENETİMİ" talimatı verdi.

İstanbul'da "Yeni Normal"e uygun olarak faaliyetlerini yürütmesi gereken işletmelerle ilgili zaman zaman istenmeyen görüntülerin oluşmasını engellemek ve bu tür olumsuzlukların yerine, kurallara riayetin genel anlayış olması için hafta boyunca İstanbul'un 39 ilçesinde her gün eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirilecek.

İstanbul Valiliğine, 24.00'da kapanması gereken lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin bazılarının kapanış saatine uymadığı ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiği yönündeki şikâyetler nedeni ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın talimatı ile İstanbul genelinde "sosyal mesafeye uyum, maske kullanımı, hijyen ve kapanış saatleri uyum" konuları denetlenecek.